Diner recepten

Pasta met spinazie en bacon – eenpansgerecht!

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 20 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

160 gr ontbijtspek

1 kleine ui, fijngesnipperd

500 ml kippenbouillon

225 gr fussili pasta

400 gr verse spinazie

30 gr geraspte parmezaanse kaas

Sharing is caring!

Pasta met spinazie en bacon

Weer zo’n heerlijk eenpansgerecht vandaag! Ik hou niet van afwas dus alles in een en dezelfde pan bereiden vind ik altijd een feestje.

En deze pasta is echt heerlijk. Vervang je de kippenbouillon door groentebouillon en de bacon door bijvoorbeeld pijnboompitjes dan is dit ook heel makkelijk als een vegetarische pasta te serveren.

In dat geval heb je natuurlijk wel extra olijfolie nodig om de uien te bakken, want je mist het spekvet.

Lekker makkelijk

Ondanks dat je alles voor dit gerecht klaarmaakt in een en dezelfde pan, heb je wel verschillende stappen om de pasta met spinazie te maken. Doordat je de pasta kookt tot het vocht bijna verdampt is en je bovendien ook nog eens dat vocht in de pan laat wordt de pasta extra smeuiig.

Nog zo’n heerlijk eenpansgerecht is deze Mac & Cheese!

Pasta met spinazie en parmezaan

Pasta met spinazie en parmezaan

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 160 gr ontbijtspek
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 500 ml kippenbouillon
  • 225 gr fussili pasta
  • 400 gr verse spinazie
  • 30 gr geraspte parmezaanse kaas

Instructies

  1. Snij de plakken ontbijtspek in dunne reepjes. Bak dit in een grote pan tot bruin en krokant. Haal uit de pan met een lepel. Giet het vet uit de pan voorzichtig in een kommetje maar laat ongeveer een eetlepel vet in de pan achter.
  2. Voeg de ui toe en bak deze tot het zacht is en glazig.
  3. Voeg 500 ml kippenbouillon toe aa de pan en roer overgebleven bruine stukjes spek even los.
  4. Voeg de ongekookte pasta toe aan de pan en doe een deksel erop. Breng aan de kook op hoog vuur. Eenmaal kokend, roer je het nog even los, zet het vuur lager en laat je het ongeveer 10 minuten koken.
  5. Na 10 minuten zal de pasta gaar zijn en het meeste vocht opgenomen. Je hebt waarschijnlijk nog wat sausachtige bouillon over op de bodem.
  6. Voeg de spinazie toe en roer tot alles is geslonken. Zet het vuur uit, voeg de gebakken spekjes toe en strooi de parmezaanse kaas over de bovenkant.

Nog meer lekkers