Pasta met spinazie en bacon – eenpansgerecht!

30 minuten

Pasta met spinazie en bacon

Weer zo’n heerlijk eenpansgerecht vandaag! Ik hou niet van afwas, dus alles in een en dezelfde pan bereiden vind ik altijd een feestje. En deze pasta met spinazie en bacon is echt heerlijk!

Liever vegetarisch?

Vervang je de kippenbouillon door groentebouillon en de bacon door bijvoorbeeld pijnboompitjes of vegetarische stukjes, dan is dit ook heel makkelijk als een vegetarische pasta te serveren. In dat geval heb je natuurlijk wel extra olijfolie nodig om de uien te bakken, want je mist het spekvet. Maar zo kan je deze heerlijke pasta met spinazie dus ook vega eten!

Lekker makkelijk

Ondanks dat je alles voor dit gerecht klaarmaakt in één en dezelfde pan, heb je wel verschillende stappen om de pasta met spinazie te maken. Doordat je de pasta kookt tot het vocht bijna verdampt is, en je bovendien ook nog eens dat vocht in de pan laat, wordt deze pasta met spinazie extra smeuïg.

Nog zo’n heerlijk eenpansgerecht is deze Mac & Cheese!

Pasta met parmezaan en bacon

Pasta met spinazie en bacon – eenpansgerecht!

4.41 van 443 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 160 gr ontbijtspek
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 500 ml kippenbouillon
  • 225 gr fussili pasta
  • 400 gr verse spinazie
  • 30 gr geraspte parmezaanse kaas

Instructies
 

Instructies

  • Snijd de plakken ontbijtspek in dunne reepjes. Bak dit in een grote pan tot bruin en krokant. Haal uit de pan met een lepel. Giet het vet uit de pan voorzichtig in een kommetje maar laat ongeveer een eetlepel vet in de pan achter.
  • Voeg de ui toe en bak deze tot het zacht is en glazig.
  • Voeg 500 ml kippenbouillon toe aa de pan en roer overgebleven bruine stukjes spek even los.
  • Voeg de ongekookte pasta toe aan de pan en doe een deksel erop. Breng aan de kook op hoog vuur. Eenmaal kokend, roer je het nog even los, zet het vuur lager en laat je het ongeveer 10 minuten koken.
  • Na 10 minuten zal de pasta gaar zijn en het meeste vocht opgenomen. Je hebt waarschijnlijk nog wat sausachtige bouillon over op de bodem.
  • Voeg de spinazie toe en roer tot alles is geslonken. Zet het vuur uit, voeg de gebakken spekjes toe en strooi de parmezaanse kaas over de bovenkant.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.