Pasta pomodoro van The Pasta Queen

The Pasta Queen

Nadia Caterina Munno, ook bekend als “The Pasta Queen”, is een Italiaanse chef-kok en socialemediapersoonlijkheid die bekendheid heeft gekregen door haar passie voor pasta en traditionele Italiaanse gerechten te delen via platforms zoals TikTok, Instagram en YouTube. Ze staat bekend om haar eenvoudige, authentieke recepten en haar vermogen om de kunst van pastamaken toegankelijk te maken voor thuiskoks over de hele wereld. Munno heeft ontzettend veel volgers op sociale media en deelt regelmatig inspirerende en instructieve content over pasta en Italiaanse keuken. Haar bijnaam “The Pasta Queen” komt voort uit haar expertise en toewijdingĀ  voor het maken van een overheerlijk bord pasta. Ohja, en voeg daar een beetje Dolce&Gabbana, een flinke scheut Sophia Loren aan toe en je hebt The Pasta Queen.Ā 

Ā 

Ā 

Ā 
Ā 
Ā 
Ā 
Ā 
Dit bericht op Instagram bekijken
Ā 
Ā 
Ā 
Ā 
Ā 
Ā 
Ā 
Ā 
Ā 
Ā 
Ā 

Ā 

Een bericht gedeeld door The Pasta Queen (@the_pastaqueen)


Ā 

Pasta pomodoro

Waar The Pasta Queen zo goed in is, is het maken van authentieke pasta gerechten. Zo ook deze pasta pomodoro. Pasta pomodoro is een pastagerecht dat bestaat uit pasta, in dit geval spaghetti, geserveerd met een saus op basis van… TOMATEN! Maar natuurlijk. “Pomodoro” betekent “tomaat” in het Italiaans, dus de saus draait meestal om tomaten als belangrijkste ingrediĆ«nt. Het gerecht wordt vaak gemaakt met ingrediĆ«nten zoals tomaten, knoflook, olijfolie, basilicum en soms een vleugje rode peper voor wat extra pit. Deze versie van het recept wordt met 3 verschillende tomaten gemaakt, die je met behulp van een passeerzeef omtovert in een mooie saus.Ā 

Ā 

Ā 
Pasta pomodoro miljuschka
Totale tijd20 minutes

Pasta pomodoro van The Pasta Queen

5 van 2 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 1 blik gele tomaten
  • 1 blik gepelde rode tomatenĀ 
  • 1 blik cherrytomatenĀ  pomodorini
  • 2 tenen knoflook
  • Flinke scheut olijfolieĀ Ā 
  • 8 gr verse basilicum
  • 400 gr spaghetti
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Verhit een koekenpan met een flinke scheut olijfolie. Doe hier de knoflooktenen met schil in.Ā Ā 
  • Vervolgens doe je de gele tomaten, gepelde rode tomaten, cherrytomaten uit blik en basilicum in de pan. Laat dit even goed pruttelen.
  • Plet de tomaten in de pan met een stamppotstamper en breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de tenen knoflook uit de pan.
  • Zeef de tomaten in de passeerzeef totdat er een gladde saus ontstaat.
  • Breng een grote pan met water aan de kook. Breng op smaak met een flinke snuf zout. Kook vervolgens de spaghetti 2 minuten.
  • Doe de gekookte spaghetti bij de tomatensaus in de pan. Voeg een flinke scheut pastawater toe en laat het geheel nog even goed doorkoken.
  • Dien de pasta op in een diep bord en maak af met een blaadje basilicum.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

ā€œIk zag wel dat je naar m’n cheesecakeā€

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.