The Pasta Queen
Nadia Caterina Munno, ook bekend als “The Pasta Queen”, is een Italiaanse chef-kok en socialemediapersoonlijkheid die bekendheid heeft gekregen door haar passie voor pasta en traditionele Italiaanse gerechten te delen via platforms zoals TikTok, Instagram en YouTube. Ze staat bekend om haar eenvoudige, authentieke recepten en haar vermogen om de kunst van pastamaken toegankelijk te maken voor thuiskoks over de hele wereld. Munno heeft ontzettend veel volgers op sociale media en deelt regelmatig inspirerende en instructieve content over pasta en Italiaanse keuken. Haar bijnaam “The Pasta Queen” komt voort uit haar expertise en toewijding voor het maken van een overheerlijk bord pasta. Ohja, en voeg daar een beetje Dolce&Gabbana, een flinke scheut Sophia Loren aan toe en je hebt The Pasta Queen.
Dit bericht op Instagram bekijken
Pasta pomodoro
Waar The Pasta Queen zo goed in is, is het maken van authentieke pasta gerechten. Zo ook deze pasta pomodoro. Pasta pomodoro is een pastagerecht dat bestaat uit pasta, in dit geval spaghetti, geserveerd met een saus op basis van… TOMATEN! Maar natuurlijk. “Pomodoro” betekent “tomaat” in het Italiaans, dus de saus draait meestal om tomaten als belangrijkste ingrediënt. Het gerecht wordt vaak gemaakt met ingrediënten zoals tomaten, knoflook, olijfolie, basilicum en soms een vleugje rode peper voor wat extra pit. Deze versie van het recept wordt met 3 verschillende tomaten gemaakt, die je met behulp van een passeerzeef omtovert in een mooie saus.

Pasta pomodoro van The Pasta Queen
Ingrediënten
- 1 blik gele tomaten
- 1 blik gepelde rode tomaten
- 1 blik cherrytomaten pomodorini
- 2 tenen knoflook
- Flinke scheut olijfolie
- 8 gr verse basilicum
- 400 gr spaghetti
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verhit een koekenpan met een flinke scheut olijfolie. Doe hier de knoflooktenen met schil in.
- Vervolgens doe je de gele tomaten, gepelde rode tomaten, cherrytomaten uit blik en basilicum in de pan. Laat dit even goed pruttelen.
- Plet de tomaten in de pan met een stamppotstamper en breng op smaak met peper en zout.
- Haal de tenen knoflook uit de pan.
- Zeef de tomaten in de passeerzeef totdat er een gladde saus ontstaat.
- Breng een grote pan met water aan de kook. Breng op smaak met een flinke snuf zout. Kook vervolgens de spaghetti 2 minuten.
- Doe de gekookte spaghetti bij de tomatensaus in de pan. Voeg een flinke scheut pastawater toe en laat het geheel nog even goed doorkoken.
- Dien de pasta op in een diep bord en maak af met een blaadje basilicum.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.