Zoete prei en zoute ansjovis
Prei en ansjovis lijken misschien een onwaarschijnlijke match, maar geloof me: dit is het soort combinatie dat je aan je mensen serveert als je indruk wilt maken. Prei krijgt tijdens het bakken zo’n zachte, zoete smaak. En dan komt ansjovis ā de bad boy van de pantry ā om de boel op te schudden met zijn zoute, umami-karakter. Door de ansjovis te smelten in de warme prei en ui, wordt het een subtiele smaakmaker in plaats van een uitgesproken visje ā zelfs ansjovis-sceptici vinden dit lekker. Wedden?
Rigatoni
Voor dit gerecht is rigatoni de perfecte keuze. Die dikke buizen met ribbels houden je saus vast alsof hun leven ervan afhangt. En dat is precies wat je nodig hebt voor dit gerecht. Extra bonus? Rigatoni blijft heerlijk stevig, zelfs na een tweede ronde in de magnetron (want restjes zijn de shit). Of je nu een fancy diner of een doordeweekse snelle hap serveert, met rigatoni zit je altijd goed.
Kaas als finishing touch
Serieus, wat is een pastagerecht zonder kaas? Hier gaan we voor de jackpot met Parmezaan en mozzarella. Parmezaan zorgt voor die diepe, hartige oomph, terwijl mozzarella smelt tot een gouden, stretchy topping die schreeuwt: eet mij nu. En als ik je ƩƩn ding kan leren: rasp je Parmezaan vers. Geen potjes of zakjes met van dat neppe spul hier. Het verschil proef je, geloof me.
Super handig uit de extra grote Airfryer
Ik ben dol op deze Pasta met prei, ui en ansjovis uit de Philips Airfryer 7000 Series Combi XXL. Wat deze Airfryer zo geniaal maakt? Hij heeft een extra grote āpanā, wat betekent dat je zonder probleem een flinke portie kunt maken. Perfect voor een royale lading comfortfood zonder dat je constant hoeft te roeren of pannen moet wisselen.
Je gooit alle ingrediĆ«ntenāde pasta, lekker zoete prei, uien die heerlijk karamelliseren, en die ansjovis voor die zoute umamiboostāin ƩƩn grote schaal. Die schaal zet je zo in de Airfryer. Mijn favoriete deel? Je hebt er geen omkijken meer naar Ć©n geen lawine aan afwas door allerlei verschillende pannen.

Pasta met prei, ui en ansjovis
Benodigdheden
- Philips Airfryer Combi XXL 7000 Series
- Bakset familieformaat
Ingrediƫnten
- 3 preien ca. 600 gr
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 30 gr roomboter
- 3 el extra vierge olijfolie
- 5 ansjovisfilets
- ½ tl chilivlokken
- 300 gr rigatoni
- 600 ml groentebouillon
- 400 ml volle melk
- 60 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 100 gr geraspte mozzarella
Bereidingswijze:
- Snijd de prei in de lengte doormidden en was onder koud water. Snijd de prei, ui en knoflook fijn. Meng met de boter en olijfolie in het bakaccessoire. Bak 5 minuten op 170 °C.
- Voeg de ansjovis en chilivlokken toe en bak nog 10 minuten.
- Voeg de pasta, bouillon en melk toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer door en zorg dat de pasta onder water staat. Bak 30 minuten op 170 °C. Schep halverwege om en druk de pasta weer goed in het vocht.
- Meng de Parmezaanse kaas door de hete pasta en roer even goed. Bestrooi met mozzarella en bak nog 5 minuten op 190 °C.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.