Parmezaanfarinata met paddenstoelen

YouTube video

Parmezaanfarinata
Totale tijd2 hours 50 minutes

Parmezaanfarinata met paddenstoelen

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 3 el olijfolie plus extra(optioneel)
  • 50 g boter
  • 5 takjes tijm
  • 400 g paddenstoelenmix kastanjechampignons, portobello’s, cantharellen, gescheurd
  • 1 teen knoflook fijn geraspt
  • 125 g crĆØme fraĆ®che voor erbij
  • 1 citroen in partjes, voor erbij

Voor de farinata

  • 140 g kikkererwtenmeel
  • 400 ml water
  • 50 ml olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas fijn geraspt, plus extra om te garneren

Bereidingswijze: 

  • Begin het liefst de avond van tevoren. Doe alle ingrediĆ«nten voor de farinata, behalve de Parmezaanse kaas, in de blender en maal 30 seconden op volvermogen tot een glad beslag. Giet het beslag in een kom, dek af met een schone theedoek en laat minimaal 2 uur maar het liefst een nacht staan. Schep de volgende dag het schuim van het beslag en roer het door. Deze stap is belangrijk; zo krijg je mooi knapperige farinata. Roer de geraspte Parmezaanse kaas door het beslag.
  • Verwarm de oven voor tot 220 ĀŗC (hetelucht 200 ĀŗC), bekleed een bakplaat met bakpapier en vet dat in met de olie.
  • Zet de bakplaat in het midden van de oven zodat de olie heet kan worden. Giet zodra de olie heet is het farinatabeslag in de met bakpapier beklede bakplaat en bak het 20-25 minuten in het midden van de oven.
  • Smelt intussen de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur met de tijm. Voeg zodra de boter begint te schuimen de paddenstoelen toe, zet het vuur hoog en bak ze al omscheppend in circa 5 minuten goudbruin en knapperig. Voeg een scheutje olijfolie toe als de boel te droog wordt. Doe de knoflook erbij en bak nog 2 minuten verder. Zet het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.
  • Controleer of de farinata gaar is. Hij moet knapperig en goudbruin zijn aan de randjes, maar nog een beetje zacht in het midden. Serveer de farinata op een plank of bord met de knapperige paddenstoelen erop. Maak af meteen royale berg Parmezaanse kaas en een dot crĆØme fraĆ®che, en geef de partjes citroen erbij om erover uit te knijpen
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

ā€œIk zag wel dat je naar m’n cheesecakeā€

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.