Papaja-mangosalade met geroosterde zalm

Geroosterde Zalm

Je begint met het roosteren van de zalm. Deze marineer je eerst in de nước mįŗÆm chįŗ„m voor 30 minuten zodat de smaken goed kunnen intrekken. Vervolgens bak je die op redelijk hoog vuur, zodat de buitenkant lekker krokant wordt en de binnenkant nog mooi roze.

Het recept voor nước mįŗÆm chįŗ„m vind je terug bij de citroengrasspiesjes.

Papaja-mangosaladeĀ 


Voor de papaja-mangosalade snij je de mango en papaja in kleine reepjes (julienne). Door reepjes te snijden trekken al smaken nog beter in. Snij je liever blokjes? Ook dat is natuurlijk mogelijk.Ā 

Het is altijd fijn als je de smaken van de papaja-mangosalade even goed in laat trekken voor je het gaat serveren. Je kunt in de tussentijd de rijstvellen poffen. Die knapperige toevoeging aan de salade is echt een plus. Proberen dus!

Papaja mangosalade met geroosterde zalm
Totale tijd30 minuten

Papaja-mangosalade met geroosterde zalm

5 van 2 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 portie(s)
  • 300 g verse zalmfilet
  • 8 el Nước mįŗÆm chįŗ„m
  • 1 groene papaja
  • 1 mango
  • 1/2 komkommer
  • 2 lente-uien
  • 4 shisoblaadjes of takjes Thaise basilicum
  • Handje munt
  • Handje koriander
  • Olie om in te bakken
  • 4 kleine rijstvellen evt. met sesamzaad
  • Zout
  • 50 g geroosterde cashewnoten

Bereidingswijze: 

  • Meng de zalm met 4 eetlepels nước mįŗÆm chįŗ„m en marineer minimaal 30 minuten. Gril de zalm circa 3-4 minuten per kant, tot hij nog glazig is aan de binnenkant en donker geroosterd aan de buitenkant.
  • Schil en rasp de papaja. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken. Halveer de halve komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de lente-uien en kruiden fijn. Meng deze ingrediĆ«nten in een schaal en maak aan met 4 eetlepels nước mįŗÆm chįŗ„m.
  • Verhit een centimeter olie in een ruime pan en laat hem heet worden. Leg een rijstvel plat in de pan en duw hem aan met behulp van een spatel. Wacht tot het rijstvel volledig is gepoft en haal het uit de pan. Herhaal dit met alle rijstvellen. Bestrooi de rijstvellen met zout.
  • Verdeel de salade over de borden, pluk de zalm in stukjes en verdeel ze over de salade. Garneer met cashewnoten en serveer met een gepoft rijstvel.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.