Lieve kookliefhebbers,
Er gaat niets boven een heerlijk ontbijt of brunchgerecht dat zowel eenvoudig te bereiden is als boordevol smaak zit. Deze gebakken paddenstoelen met een zachtgekookt eitje en frisse tuinkers zijn daar het perfecte voorbeeld van. De combinatie van aardse paddenstoelen, romig ei en pittige tuinkers zorgt voor een smaakexplosie die je smaakpapillen zeker zal verrassen.
Variatietips voor deze gebakken paddenstoelen
Roerei met paddenstoelen: Voor een snelle variant kun je de eieren loskloppen en toevoegen aan de gebakken paddenstoelen, waardoor je een heerlijk roerei met paddenstoelen krijgt.
Spekjes toevoegen: Voor een hartigere versie kun je uitgebakken spekjes toevoegen aan het gerecht, wat zorgt voor een heerlijke zoute crunch.
Pijnboompitten: Geroosterde pijnboompitten voegen een nootachtige smaak en extra textuur toe aan dit gerecht.
Serveeridee
Dit gerecht is heerlijk op zichzelf, maar je kunt het ook serveren op een sneetje geroosterd zuurdesembrood voor een stevigere maaltijd. Een glas versgeperste sinaasappelsap erbij en je hebt een ontbijt om je vingers bij af te likken!
Dus, trek je schort aan en geniet van deze eenvoudige maar verrukkelijke maaltijd. Eet smakelijk!

Gebakken paddenstoelen met een gekookt eitje
Ingrediënten
- 2 eieren
- 200 gr gemengde paddestoelen
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- 1 el geknipte tuinkers
- optioneel: uitgebakken spekjes
Bereidingswijze:
- Zet een pannetje met water op en kook de eieren zacht of naar wens.
- Verhit een koekenpan met wat olie en bak hierin de paddestoelen uit. Breng op smaak met peper en zout en serveer de paddestoelen met het eitje en de tuinkers eroverheen geknipt.
- Optioneel is dit ook erg lekker met uitgebakken spekjes erover.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.