Paashaaseitjes – leuk om te maken met de kinderen tijdens Pasen

Paaszondag is de ideale dag om lekker te knutselen. Deze Paashaaseitjes zijn leuk om te maken met de kinderen. Weer eens iets anders dan eieren schilderen! Hoe je doet lees je hieronder.

Lekker en leuk!

Wat dit recept echt een topper maakt, is dat je het helemaal naar eigen smaak kunt aanpassen. Wil je een beetje pit? Voeg dan een snufje paprikapoeder toe aan de eitjes voor een subtiele kick. Liever een romige variant? Meng de dooiers met een beetje mayonaise en mosterd en maak er een gevulde eierhaas van! Zo wordt het niet alleen een feestje om te maken, maar ook om op te eten. En zeg nou zelf, wie kan deze schattige haasjes nou weerstaan?

Gezellig samen

Daarnaast is dit een fantastische manier om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met koken. Ze leren snijden (onder begeleiding natuurlijk), combineren en decoreren alsof het een kunstwerkje is. En laten we eerlijk zijn, hoe rommeliger de keuken, hoe leuker het proces! Dus zet een lekker muziekje op, strooi wat extra liefde in je gerecht en geniet samen van dit creatieve paasproject. Want daar draait Pasen toch om? Samen zijn, lachen en natuurlijk… lekker eten!

paashaaseitjes
Totale tijd20 minuten

Paashaaseitjes – leuk om te maken met de kinderen

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • Paar takjes bieslook
  • 1 wortel
  • Paar krentjes

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Begin met het koken van de eieren. Ze moeten hardgekookt zijn dus hou een minuut of acht aan voor het koken.
  • Spoel ze af onder koud water en laat een beetje afkoelen.
  • Voor de oren snij je een ei in de lengte doormidden en dat weer door de helft. Je hebt dan dus vier kwarten voor 2 paar oren.
  • Voor de buik en het hoofd snij je het ei op de korte kant doormidden. Een wat dikker stuk voor de buik en een wat kleiner stuk voor het hoofd.
  • De afsnijdsels gebruik je voor het snijden van de voetjes.
  • Snij de krenten iets kleiner als ze te groot zijn en maak daar de oogjes van.
  • Van de wortel snij je een paar kleine stukjes voor de neusjes en de bieslook zijn de snorharen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.