Ovenschotel met kip, pruimen en Chinese kool

Op naar de toko

Ik gebruik voor dit recept een aantal ingrediënten die je het best bij de toko of een goed gesorteerde grote supermarkt haalt, zoals de pruimensaus, oestersaus en fivespicepoeder.

Ik gebruik voor zo’n soort ovenschotel met kip graag kippendijen, want die kipdijfilets blijven lekker mals – veel sappiger dan bijvoorbeeld kipfilet. Kippenpootjes zouden ook heel goed kunnen.

De pruimen in deze ovenschotel met kip

Het pruimenseizoen loopt ongeveer tot (en met) september; het ligt een beetje aan het type pruim.

Verse pruimen zijn dus niet heel erg lang in het seizoen. Dus: mocht je ze niet vers kunnen vinden, dan kun je voor bij dit gerecht met kippendijen bijvoorbeeld ook abrikozen, nectarines of peren gebruiken.

Ovenschotel met kip, pruimen en Chinese kool
Totale tijd30 minuten

Ovenschotel met kip, pruimen en Chinese kool

3.88 van 8 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 4 kipdijfilets
  • 2 el pruimensaus plum sauce, bij de toko
  • 2 el oestersaus
  • 1 tenen knoflook geperst
  • 1 cm gemberwortel geschild, geraspt
  • ½ tl fivespicepoeder
  • 300 g jasmijnrijst
  • 4 pruimen gehalveerd, pit eruit
  • ½ Chinese kool in reepjes

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met opstaande randen met bakpapier.
  • Kerf in elke kipdijfilet enkele ondiepe sneetjes. Meng de pruimensaus, oestersaus, knoflook, gember en het fivespicepoeder in een mengkom.
  • Voeg de kipdijfilets toe aan de mengkom, schep om en wrijf de marinade met je vingers over de kip en in de sneetjes.
  • Verdeel de kip over de bakplaat, schep de marinade uit de mengkom over de kip en bak 15 minuten in de oven.
  • Kook de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af, doe terug in de pan en zet met het deksel op de pan apart.
  • Verdeel de pruimen over de bakplaat en bak het geheel nog 10 minuten in de oven, of tot de kip goudbruin en gaar is.
  • Blancheer de reepjes Chinese kool; dat doe je door ze ongeveer 2 minuten in een pan met kokend water te koken.
  • Serveer deze ovenschotel met kip met de pruimen, jasmijnrijst en Chinese kool.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.