Oranje boven: mini tulbandjes voor Koningsdag

Oh yes, Koningsdag staat voor de deur! Die ene dag in het jaar waarop het hele land in een oranje gloed staat, we massaal de vrijmarkt opduiken en natuurlijk… onze koninklijke roots vieren met stijl. Maar laten we eerlijk zijn, geen enkele Koningsdag is compleet zonder een stapel zelfgemaakte tulbandjes. Die kleine, ronde beauties maken het feestje compleet. Dus, hands on deck en laten we de keuken in duiken om de show te stelen met jouw bakskills!

Waarom tulbandjes onmisbaar zijn op jouw koningsdag

Naast het feit dat ze er gewoon té leuk uitzien met hun ronde, kronkelige vorm, zijn tulbandjes het ultieme symbool van onze koninklijke vibes. En het beste? Je kan ze maken in elke smaak die je maar wilt. Ga je voor de classic vibe met een citroen-munt twist of toch voor iets helemaal out of the box? Wat je ook kiest, deze tulbandjes worden de ster van je Koningsdag feestje.

De smaakmaker van de dag

Wat maakt een tulbandje zo bijzonder? Natuurlijk, die iconische vorm springt meteen in het oog. Maar het feest begint pas echt bij de eerste hap. Met een krokant buitenkantje en een smeuïg binnenste, zijn deze kleine rakkers een echte traktatie voor je smaakpapillen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de versieringen. Een simpele oranje en blauwe glazuur of ga je all the way met verse aardbeien en sprankelend kristalsuiker? De sky is the limit!

Tips & Tricks Voor De Ultieme Koningsdag Tulbandjes

  • Experimenteer met smaken: Van klassiek tot knettergek, elke smaak heeft zijn charme. Durf te mixen!
  • Decoration station: Laat je creativiteit los met de decoratie. Oranje en blauw zijn je go-to, maar voel je vrij om er je eigen draai aan te geven.
  • Fresh & Fruity: Voor een frisse noot, top je tulbandjes af met vers fruit. Niet alleen lekker, maar het ziet er ook nog eens fantastisch uit.

Tip: wil je de icing een extra frisse touch meegeven, gebruik dan limoen– of citroensap in plaats van het water.

oranje tulbandjes
Totale tijd40 minuten

Mini tulbandjes met oranje icing

6 tulbandjes | 40 minuten
Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

6 tulbandjes
  • 175 gr boter zacht op kamertemperatuur
  • 250 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 3 grote eieren
  • 200 gr bloem
  • 75 gr amandelmeel
  • 170 gr Griekse yoghurt
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 100 gr gehakte hazelnoten
  • 1,5 tl amandelextract
  • 1/8 tl zout

Icing

  • 200 gr poedersuiker
  • oranje kleurstof
  • 1-2 el water

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 175˚C
  • Meng de natte ingrediënten met elkaar in de kom van de Kenwood Chef Titanium XL. In een andere kom meng je de droge ingrediënten (suiker, bloem, bakpoeder, amandelmeel) Voeg de twee bij elkaar en mix even kort.
  • Roer de gehakte hazelnoten erdoor.
  • Vet de tulbandvormpjes goed in met wat gesmolten boter (of een bakspray), bestuif met wat van de bloem en klop dit goed uit boven de gootsteen. Check of de hele vorm een dun laagje bloem heeft.
  • Verdeel nu het beslag over de mini tulband vormpjes en bak in de oven voor ongeveer 30 minuten.
  • Laat eerst 10 minuten staan voor je de mini tulbandjes uitstort.
  • Laat volledig afkoelen.
  • Voor de oranje icing meng je de kleurstof met het poedersuiker. Voeg een klein beetje water toe. 1 theelepel per keer. Blijf dit toevoegen tot je icing de gewenste dikte en kleur heeft.
  • Verdeel de oranje icing over de afgekoelde mini tulbandjes en laat ze drogen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 896kcalKoolhydraten: 107gProteine: 14gVet: 42gVerzadigde vetten: 17gTrans Fat: 1gCholesterol: 146mgNatrium: 422mgKalium: 229mgVezels: 4gSuiker: 77gVitamine A: 852IUVitamine C: 1mgCalcium: 169mgIJzer: 3mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

 

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.