Luxe Airfryer ontbijt: oeuf en cocotte

Zo maak je een luxe ontbijt uit de Airfryer

Vandaag maak ik oeuf en cocotte (oftewel: eieren in een potje), met ontbijtspek, doperwten en paddenstoelen. Lekker om te serveren met toast en gerookte zalm als bijgerechtje, maar de ei in een potje zijn op zichzelf ook al een heerlijk ontbijt. Mocht je de eieren nog luxer (en romiger) willen, schep dan in elk bakje ook nog een lepeltje crème fraîche.

Dit luxe ontbijt maak ik in een mum van tijd in de Philips Airfryer XXL. De ramekins met de oeuf en cocotte gaan in het apparaat, en ondertussen toast je je favoriete brood tegelijk erbij in de Airfryer, en pak je de gerookte zalm erbij. Zodra de Airfryer piept, kan het genieten beginnen!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Airfryer en wil je weten wat je er allemaal nog meer mee kunt doen? Check de website van Philips.

Oeuf en cocotte 7
Ontbijt uit de Airfryer: oeuf en cocotte met toast en gerookte zalm
Totale tijd20 minuten

Oeuf en cocotte met toast en gerookte zalm

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 4 eieren
  • 75 g gemengde paddestoelen in stukjes
  • 75 g diepvriesdoperwten ontdooid
  • peper en zout

Voor erbij

  • 4 sneetjes toast
  • 100 g gerookte zalm
  • verse peterselie

Bereidingswijze: 

  • Bekleed de ramekins met drie plakjes ontbijtspek, leg ze kruislings over elkaar in elk kommetje. Afhankelijk van het formaat van je kommetjes natuurlijk; je kunt de plakjes bijsnijden zodat het mooi past. Zorg dat de wanden van de bakjes evenredig bekleed zijn met het spek.
  • Lepel wat van de doperwten in elk bakje.
  • Breek nu in elk kommetje voorzichtig een eitje (zorg dat de dooier heel blijft). Heb je grote ramekins (of grote trek), doe er dan twee per kommetje.
  • Vul de kommetjes verder aan met nog wat doperwten en de stukjes paddestoelen. Bestrooi met peper en zout.
  • Zet de ramekins in de Philips Airfryer XXL en zet de stand op 180˚C. Bak de oeuf en cocotte voor 7-10 minuten, of tot het ei gestold is.
  • Serveer de oeuf en cocotte met toast met gerookte zalm en verse peterselie. Maar de eitjes in een potje zijn op zichzelf staand ook al een heerlijk ontbijtje!
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Philips Domestic Appliances.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.