Zo maak je een luxe ontbijt uit de Airfryer
Vandaag maak ik oeuf en cocotte (oftewel: eieren in een potje), met ontbijtspek, doperwten en paddenstoelen. Lekker om te serveren met toast en gerookte zalm als bijgerechtje, maar de ei in een potje zijn op zichzelf ook al een heerlijk ontbijt. Mocht je de eieren nog luxer (en romiger) willen, schep dan in elk bakje ook nog een lepeltje crème fraîche.
Dit luxe ontbijt maak ik in een mum van tijd in de Philips Airfryer XXL. De ramekins met de oeuf en cocotte gaan in het apparaat, en ondertussen toast je je favoriete brood tegelijk erbij in de Airfryer, en pak je de gerookte zalm erbij. Zodra de Airfryer piept, kan het genieten beginnen!
Ben je nieuwsgierig geworden naar de Airfryer en wil je weten wat je er allemaal nog meer mee kunt doen? Check de website van Philips.


Oeuf en cocotte met toast en gerookte zalm
Ingrediënten
- 12 plakjes ontbijtspek
- 4 eieren
- 75 g gemengde paddestoelen in stukjes
- 75 g diepvriesdoperwten ontdooid
- peper en zout
Voor erbij
- 4 sneetjes toast
- 100 g gerookte zalm
- verse peterselie
Bereidingswijze:
- Bekleed de ramekins met drie plakjes ontbijtspek, leg ze kruislings over elkaar in elk kommetje. Afhankelijk van het formaat van je kommetjes natuurlijk; je kunt de plakjes bijsnijden zodat het mooi past. Zorg dat de wanden van de bakjes evenredig bekleed zijn met het spek.
- Lepel wat van de doperwten in elk bakje.
- Breek nu in elk kommetje voorzichtig een eitje (zorg dat de dooier heel blijft). Heb je grote ramekins (of grote trek), doe er dan twee per kommetje.
- Vul de kommetjes verder aan met nog wat doperwten en de stukjes paddestoelen. Bestrooi met peper en zout.
- Zet de ramekins in de Philips Airfryer XXL en zet de stand op 180˚C. Bak de oeuf en cocotte voor 7-10 minuten, of tot het ei gestold is.
- Serveer de oeuf en cocotte met toast met gerookte zalm en verse peterselie. Maar de eitjes in een potje zijn op zichzelf staand ook al een heerlijk ontbijtje!
- Recepten
- Airfryer recepten
- Feestdagen recepten
- Lunch recepten
- Ontbijt recepten
- Paas recepten
- Specials
- Vis recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Philips Domestic Appliances.