Ontbijt recepten

Dit recept valt onder

Havermoutcrumble met blauwe bessen en appel

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 20 minuten
  • Aantal personen 2

Ingredienten

200 gr blauwe bessen

1 appel, in blokjes

1 el suiker

1 el havermout

1 tl kaneel

Crumble

35 gr boter

50 gr havermout

1 el suiker

Sharing is caring!

Havermoutcrumble

Er is iets heel troostends aan havermout. Is het koud en voel je je een beetje rillerig? Een lekkere kom havermout doet altijd wonderen. Bij mij althans wel.

En deze versie uit de oven met appel, blauwe bessen en kaneel? Nou daar word je gegarandeerd weer een ander mens door.

Ontbijt

Als verwenontbijt op de zondagochtend is dit perfect, maar je kunt er zelfs een dessert van maken als je het warm serveert met een grote bol vanille ijs.

Voor ontbijt is ijs misschien een beetje te veel maar met yoghurt is het ook heerlijk.

Ben je ook fan van havermout, dan wil je deze havermout pannenkoeken vast ook proberen.

Havermout crumble

Havermoutcrumble met appel en blauwe bessen

Aantal personen: 2
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr blauwe bessen
  • 1 appel, in blokjes
  • 1 el suiker
  • 1 el havermout
  • 1 tl kaneel

Crumble

  • 35 gr boter
  • 50 gr havermout
  • 1 el suiker

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Meng in een kom de blauwe bessen met de appelblokjes, suiker, havermout en kaneel. Mix het door en doe het over in een ovenschaaltje.
  3. De crumble maak je door de havermout te mengen met de boter en de suiker. Ik doe dit met de toppen van mijn vingers. Dat werkt het beste.
  4. Verdeel vervolgens de crumble over de bovenkant heen en zet je ovenschaaltje voor ongeveer 15-20 minuten in de oven of tot goudbruin.
  5. Lekker om zo te eten maar ook heerlijk met een flinke bol vanille ijs.

Nog meer lekkers