Glutenvrije recepten

Granola taart recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 20 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

150 gram havervlokken

50 gram geschaafde amandelen

50 gram geraspte kokos

50 ml maple syrup

3 eetlepels kokosvet

1 eiwit

Vulling

500 gr Campina biologische volle yoghurt

1 limoen

50 ml honing

1 mango

10 aardbeien

10 bramen

10 trosjes aalbessen

4 vijgen

handvol bosbessen

handvol groene druiven

Benodigheden

Springvorm van 24 cm

Sharing is caring!

Je kinderen hebben het vast wel eens gezegd: “Mag ik taart als ontbijt?” Waarschijnlijk heb je toen geglimlacht en gezegd dat dat niet zo’n goed idee was. Maar met deze granola taart moet je je uitspraak van destijds misschien toch nog eens heroverwegen. Ik heb namelijk een recept van een taart met granola die juist enorm gezond is. Boordevol noten, zaden en granen (want hey, granola) en ook enorm veel fruit. Verras je kinderen (en jezelf) daarom met deze heerlijke granola taart. En het mooie is dat er helemaal niemand jarig voor hoeft te zijn!

Recept granola ontbijt taart: bereidingswijze

Elk ontbijt wordt feestelijk met deze heerlijke granola taart. Hoe je hem moet maken, leg ik stap voor stap aan je uit.

Granolataart

Granolataart

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten

Deze granolataart is glutenvrij mits je zorg draagt dat je glutenvrije havervlokken gebruikt

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 50 gram geraspte kokos
  • 50 ml maple syrup
  • 3 eetlepels kokosvet
  • 1 eiwit

Vulling

  • 500 gr Campina biologische volle yoghurt
  • 1 limoen
  • 50 ml honing
  • 1 mango
  • 10 aardbeien
  • 10 bramen
  • 10 trosjes aalbessen
  • 4 vijgen
  • handvol bosbessen
  • handvol groene druiven

Benodigheden

  • Springvorm van 24 cm

Instructies

    1. Verwarm eerst de oven op 175 graden.
    2. Smelt daarna het kokosvet met de honing.
    3. Meng dan de havervlokken, amandelen en kokos en giet daar het kokos-honing vet bij.
    4. Roer nu het eiwit er doorheen.
    5. Druk alles in een taartvorm met een losse bodem van 24 cm doorsnede.
    6. Bak de taart 20 minuten. Meng nu de volle yoghurt met de honing en het rasp en sap van 1 limoen.
    7. Verdeel het fruit over de taart en je kunt genieten van een heerlijke granola taart als ontbijt. Of op welk moment van de dag dan ook…

Ben je fan van granola dan moet je zeker ook eens mijn recept voor granola met banaan of het recept voor de granola met espresso proberen!

Nog meer lekkers