Glutenvrije recepten

Dit recept valt onder

Glutenvrije wafels met mango en geroosterde amandel

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 15 minuten
  • Aantal personen 6 wafels

Ingredienten

2 eieren

115 ml kokosmelk

75 gr amandelboter

40 gr kokosolie gesmolten plus iets extra om te bakken

100 gr amandelmeel

20 gr tapiocameel

2 el ahornsiroop

1 tl bakpoeder

¼ tl zeezout

Topping:

Mangostukjes

Amandelschaafsel geroosterd

Kokosrasp

Sharing is caring!

Glutenvrije wafels

Vandaag heb ik weer een heerlijk glutenvrij recept voor jullie. Dit keer zijn het wafels! Ik hou van wafels; heerlijk als ontbijt maar ook voor bij de koffie of als dessert.

Ik vind het lekker om de glutenvrije wafels te serveren met stukjes zoete mango maar aardbeien kan in dit seizoen natuurlijk ook prima. Eindig met wat geroosterde amandelen of een flinke dot slagroom.

Wil je meer weten over glutenvrij bakken? Check dan hier het artikel met alle feitjes over glutenvrij bakken op een rijtje.

Niet te lang mengen

Voor dit recept is het belangrijk dat je het beslag niet te lang doormengt. Dan wordt het taai en de wafels zelf te stevig. Ze zijn sowieso al wat steviger dan een doorsnee wafel met bloem maar daarom zeker niet minder lekker!

Glutenvrije wafels met mango en amandel

Glutenvrije wafels met mango en geroosterde amandelen

Aantal personen: 6 wafels
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 115 ml kokosmelk
  • 75 gr amandelboter
  • 40 gr kokosolie gesmolten plus iets extra om te bakken
  • 100 gr amandelmeel
  • 20 gr tapiocameel
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl bakpoeder
  • ¼ tl zeezout

Topping:

  • Mangostukjes
  • Amandelschaafsel geroosterd
  • Kokosrasp

Instructies

    Verwarm je wafelijzer voor terwijl je het beslag maakt.
    Combineer de eieren met de kokosmelk, ahornsiroop en amandelpasta en roer dit even door. Smelt de kokosolie en zet even apart om iets af te koelen.
    Meng amandelmeel, tapiocameel, bakpoeder en zeezout en combineer met het eiermengsel. Voeg de kokosolie toe.
    Smeer de wafelijzers in met een beetje kokosolie en bak de wafels tot ze goudbruin en gaar zijn.

Nog meer lekkers