Glutenvrije wafels
Ik vind het lekker om de glutenvrije wafels te serveren met stukjes zoete mango maar aardbeien kan in dit seizoen natuurlijk ook prima. Eindig met wat geroosterde amandelen of een flinke dot slagroom.
Wil je meer weten over glutenvrij bakken? Check dan hier het artikel met alle feitjes over glutenvrij bakken op een rijtje.
Niet te lang mengen
Voor dit recept voor glutenvrije wafels is het belangrijk dat je het beslag niet te lang doormengt. Dan wordt het taai en de wafels zelf te stevig. Ze zijn sowieso al wat steviger dan een doorsnee wafel met bloem maar daarom zeker niet minder lekker!

Glutenvrije wafels met mango en geroosterde amandel
Ingrediënten
Ingrediënten
- 2 eieren
- 115 ml kokosmelk
- 75 gr amandelboter
- 40 gr kokosolie gesmolten plus iets extra om te bakken
- 100 gr amandelmeel
- 20 gr tapiocameel
- 2 el ahornsiroop
- 1 tl bakpoeder
- ¼ tl zeezout
Topping:
- Mangostukjes
- Amandelschaafsel geroosterd
- Kokosrasp
Bereidingswijze:
Instructies
- Verwarm je wafelijzer voor terwijl je het beslag maakt.
- Combineer de eieren met de kokosmelk, ahornsiroop en amandelpasta en roer dit even door. Smelt de kokosolie en zet even apart om iets af te koelen.
- Meng amandelmeel, tapiocameel, bakpoeder en zeezout en combineer met het eiermengsel. Voeg de kokosolie toe.
- Smeer de wafelijzers in met een beetje kokosolie en bak de wafels tot ze goudbruin en gaar zijn.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.