Simpel, snel en zo smaakvol!
Laten we eerlijk zijn: wie heeft er tegenwoordig nog tijd (of zin) om uren in de keuken te staan? Precies. Deze omeletrolletjes zijn dan ook het antwoord op jouw drukke dag. Je hebt letterlijk maar een paar ingrediënten nodig: eitjes, roomkaas, een handje rucola en een plakje rosbief of gerookte zalm. That’s it. Binnen tien minuutjes tover je een hapje op tafel dat eruitziet alsof je een culinaire masterclass hebt gevolgd.
Kidsproof en borrelplankwaardig
Wat ook zo leuk is: je kunt deze rolletjes echt voor alles inzetten. Maak ze in kleine stukjes voor op een borrelplank (met een prikkertje erin voor de show), serveer ze als partysnack tijdens een verjaardag, of geef ze mee in de lunchtrommel van de kids. Ja echt, zelfs de kleintjes gaan hier blij van worden. En stiekem jij nog het meest, omdat je weet dat je binnen no time iets gezonds en lekkers hebt gemaakt.

Voor de mealpreppers onder ons
Ook ideaal als je graag mealprept! Maak een batch op zondag, bewaar ze strak opgerold in de koelkast, en je hebt een paar dagen lang een fancy lunch die zo uit je tas kan hupsen. Geen kleffe boterhammen meer, maar powerrolletjes waar je echt even blij van wordt.
Niet zo moeilijk doen, gewoon maken!
Dit is zo’n recept waarvan je denkt: waarom doe ik dit niet elke week? Je kunt eindeloos variëren met de vulling (denk: gegrilde groenten, kipfilet, hummus…) en het past in praktisch elk eetpatroon, van koolhydraatarm tot glutenvrij. En het mooiste is: het ziet er gewoon fancy uit. Dus of je het nou maakt voor jezelf of voor een hele club mensen, je scoort sowieso punten. Lekker bezig, chef!

Omeletrolletjes met rosbief of gerookte zalm
Ingrediënten
- 6 eieren
- Peper
- Zout
- 1 tl olijfolie
- 3 el Mayonaise licht en romig
- 50 gr veldsla
- 50 gr geraspte wortel
- 150 gr rosbief
- Alternatief: gerookte zalm
Bereidingswijze:
- Neem een ruime kom en klop hierin de eieren los met peper en zout.
- Verhit een koekenpan met wat olijfolie en doe hier de helft van het eiermengsel in.
- Bak tot de bovenkant gaar is en laat dan voorzichtig op een bord glijden om af te koelen. Bak de tweede omelet en laat ook deze afkoelen.
- Zodra de omeletten afgekoeld zijn, besmeer je ze met de licht en romig mayonaise en je belegd ze met de rosbief, veldsla en wortel en je rolt ze zo strak mogelijk op.
- Ga je ze later eten rol ze dan strak op in plastic folie en bewaar in de koeling tot gebruik. Snij in ongeveer 4 stukken om te serveren.
- Als alternatief voor de rosbief is dit ook erg lekker met gerookte zalm.
Voedingswaarde per portie
- Recepten
- Dieetsoorten
- Feestdagen recepten
- Gezonde recepten
- Glutenvrije recepten
- Koolhydraatarme recepten
- Lunch recepten
- Ontbijt recepten
- Paas recepten
- Vis recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.