Omeletrolletjes met rosbief of gerookte zalm
rosbief–wortel-en-veldsla“>Deze omeletrolletjes met rosbief of gerookte zalm zijn gezond, makkelijk en ideaal om mee te nemen naar je werk, studie of voor onderweg. En ze zijn super eenvoudig om te maken!
Zo maak je ze
Om de omeletrolletjes te maken kluts je de eieren in een kom los. Je kunt hier alleen peper en zout aan toevoegen maar je kunt het ook aankleden met wat extra kruiden. Denk bijvoorbeeld aan gedroogde Italiaanse kruiden of gebruik verse basilicum of peterselie. De keus is genoeg!
Ook heel lekker is het om er nog wat extra specerijen aan toe te voegen. Denk aan bijvoorbeeld wat gerookte paprika of wat tabasco als je houdt van pittig.
Om de omeletrolletjes te maken bak ik van de 6 eieren 3 dunne omeletten. Deze laat ik even afkoelen op een bord en besmeer ze dan met een dun laagje light mayonaise. Afhankelijk van waar ik zin in heb mix ik de mayonaise soms met wat chipotle peper. Zo lekker en pittig wordt het dan!
Ik beleg ze vervolgens met een paar plakjes rosbief, geraspte wortel en wat veldsla en rol ze voorzichtig straks op.
Omeletrolletjes meenemen voor onderweg
Je kunt ze nu natuurlijk gewoon eten, maar je kunt ze ook heel makkelijk meenemen voor onderweg. Ik snij ze hiervoor in stukken van een paar centimeter zodat het hapklare snacks worden die je zo in een broodtrommeltje kunt stoppen.
Omeletrolletjes met rosbief of gerookte zalm
Ingrediënten
- 6 eieren
- Peper
- Zout
- 1 tl olijfolie
- 3 el Mayonaise licht en romig
- 50 gr veldsla
- 50 gr geraspte wortel
- 150 gr rosbief
- Alternatief: gerookte zalm
Instructies
- Neem een ruime kom en klop hierin de eieren los met peper en zout.
- Verhit een koekenpan met wat olijfolie en doe hier de helft van het eiermengsel in.
- Bak tot de bovenkant gaar is en laat dan voorzichtig op een bord glijden om af te koelen. Bak de tweede omelet en laat ook deze afkoelen.
- Zodra de omeletten afgekoeld zijn, besmeer je ze met de licht en romig mayonaise en je belegd ze met de rosbief, veldsla en wortel en je rolt ze zo strak mogelijk op.
- Ga je ze later eten rol ze dan strak op in plastic folie en bewaar in de koeling tot gebruik. Snij in ongeveer 4 stukken om te serveren.
- Als alternatief voor de rosbief is dit ook erg lekker met gerookte zalm.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.