Dit pompoen cheesecake recept (waarvoor je absoluut niets hoeft te bakken) is de ultieme oplossing voor het overgebleven vruchtvlees van de door jou uitgeholde pompoenen voor Halloween. En met dit instant genot heb je ook meteen iets om weg te geven als de kinderen voor trick or treat langs de deuren komen!
Want dat we met Sinterklaas en tijdens Kerst allerlei lekkernijen op tafel zetten, zal geen verrassing voor je zijn. Maar de laatste jaren nemen we ook steeds meer feesten vanuit Amerika in ons land over. Zoals bijvoorbeeld Halloween. Dit Amerikaanse griezelfeest wordt echt steeds groter in ons kikkerlandje.
Recept no bake gezonde pompoen cheesecake: bereidingswijze
Maak ook tijdens Halloween deze heerlijke en gezonde pompoen cheesecake zonder dat je echt hoeft te bakken. Als je de stappen zoals ik hieronder beschrijf volgt, heb je snel en gemakkelijk een heerlijke taart op tafel staan. Zo ga je te werk:
Je begint door de speculaaskoekjes fijn te slaan in een zak. Zorg dus voor iets waarmee je flink kunt meppen. Doe de kruimels terug in een bakje en ga vervolgens de boter smelten. Zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt en alleen maar vloeibaar is. Meng nu bijna al het koekkruim met de boter, maar laat nog wel een beetje over voor de afwerking later.
Zo maak je de pompoen cheesecake in een glaasje
Sla de slagroom met de suiker stijf in een kom. Roer in een andere kom de roomkaas glad. Meng de roomkaas met de pompoen, de specerijen, het vanillemerg en de slagroom. Het leuke aan dit recept is dat je gebruik maakt van de jampotjes voor deze cheesecake. Je vult ze met het koekkruim, de pompoenroomkaas en topt het af met de in het begin apart gehouden speculaaskruim.
De jampotjes of glaasjes zorgen ervoor dat deze pompoen cheesecake er super leuk uitziet. En ik weet uit ervaring dat hij ook nog eens heel lekker smaakt! Zet de potjes wel minimaal nog 4 uur in de koelkast (24 uur is nog beter!) en dan kun je zelf (of de kinderen die langs de deur komen) heerlijk genieten van deze no bake cheesecake met pompoen.
Ook lekker: Mini cheesecakes met rood fruit

No bake pompoen cheesecake
Ingrediënten
- 250 gr roomkaas
- 250 gr pompoenpuree op 175 graden 35 min geroosterd en gepureerd
- 225 ml slagroom geklopt
- 125 gr suiker
- 1 vanillestokje
- 1 mespunt nootmuskaat
- 1 mespunt speculaaskruiden
- 1 mespunt gember
- 1 mespunt kaneel
- 100 gr speculaas
- 2 el roomboter
Bereidingswijze:
- Je begint door de speculaaskoekjes fijn te slaan in een zak. Zorg dus voor iets waarmee je flink kunt meppen. Doe de kruimels terug in een bakje en ga vervolgens de boter smelten. Zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt en alleen maar vloeibaar is. Meng nu bijna al het koekkruim met de boter, maar laat nog wel een beetje over voor de afwerking later.
- Sla de slagroom met de suiker stijf in een kom. Roer in een andere kom de roomkaas glad. Meng de roomkaas met de pompoen, de specerijen, het vanillemerg en de slagroom.
- Het leuke aan dit recept is dat je gebruik maakt van de jampotjes voor deze cheesecake.
- Je vult ze met het koekkruim, de pompoenroomkaas en topt het af met de in het begin apart gehouden speculaaskruim.
- De jampotjes zorgen ervoor dat deze pompoen cheesecake er super leuk uitziet en ik weet uit ervaring dat hij ook nog eens heel lekker smaakt! Zet de potjes wel minimaal nog 4 uur in de koelkast (24 uur is nog beter!) en dan kun je zelf (of de kinderen die langs de deur komen) heerlijk genieten van deze no bake cheesecake met pompoen.
- Cheesecake recepten
- Dessert
- Feestdagen recepten
- Herfst
- Recepten
- Seizoensrecepten
- Sinterklaas recepten
- Zoete recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.