No bake pompoen cheesecake in een glaasje

Pompoen + cheesecake = herfst in een glaasje

Dit is comfort food in z’n meest verfijnde vorm: het zoete, fluweelzachte van pompoen gecombineerd met het rijke, luchtige van cheesecake — maar dan zonder oven-stress. Het geeft je dat warme herfstgevoel, alsof je zomaar in een cafĆ© aan een rushtafel met bladerdeeg zit… maar dan in een hip jampotje dat je gewoon hebt staan.

Geen oven? Geen probleem!

Het mooiste aan dit recept? Je hebt geen oven nodig. Nope, je maakt dit zachte toetje zonder een sprankje hitte. Binnen no time, en met minimale moeite, transformeer je simpel ingrediĆ«nt als speculaas en roomkaas tot een elegant dessert dat je thuisrestaurant‑waardig doet voelen. Chill bakken, zoals ik het zou noemen.

No bake cheesecake 2 scaled

Speculaas bodempje

Krakende speculaaskruimels op de bodem brengen die herkenbare, warme kruidigheid. Het is alsof je een sinaasappel- of kaneelkussentje hebt waar je op mag kneden en in mag happen. En dan proef je ā€˜m: dat zachte contrast met romige pompoen, gewoon heerlijk.

Smullen maar!

Serveertip? Kies schattige jampotjes of glazen en zet ze meteen op tafel. Zo’n glaasje is feestelijk en uitnodigend tegelijk, perfect voor Sinterklaas, Herfst, Halloween, of gewoon omdat je het kunt. Lekker met een flinke dot slagroom erbovenop en een vleugje speculaaskruimels als finishing touch. Klaar ben je… en iedereen wil proeven.

No bake pompoen cheesecake
Totale tijd8 uur 10 minuten

No bake pompoen cheesecake

4.46 van 24 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 portie(s)
  • 250 gr roomkaas
  • 250 gr pompoenpuree op 175 graden 35 min geroosterd en gepureerd
  • 225 ml slagroom geklopt
  • 125 gr suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 mespunt speculaaskruiden
  • 1 mespunt gember
  • 1 mespunt kaneel
  • 100 gr speculaas
  • 2 el roomboter

Bereidingswijze: 

  • Je begint door de speculaaskoekjes fijn te slaan in een zak. Zorg dus voor iets waarmee je flink kunt meppen. Doe de kruimels terug in een bakje en ga vervolgens de boter smelten. Zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt en alleen maar vloeibaar is. Meng nu bijna al het koekkruim met de boter, maar laat nog wel een beetje over voor de afwerking later.
  • Sla de slagroom met de suiker stijf in een kom. Roer in een andere kom de roomkaas glad. Meng de roomkaas met de pompoen, de specerijen, het vanillemerg en de slagroom.
  • Het leuke aan dit recept is dat je gebruik maakt van de jampotjes voor deze cheesecake.
  • Je vult ze met het koekkruim, de pompoenroomkaas en topt het af met de in het begin apart gehouden speculaaskruim.
  • De jampotjes zorgen ervoor dat deze pompoen cheesecake er super leuk uitziet en ik weet uit ervaring dat hij ook nog eens heel lekker smaakt! Zet de potjes wel minimaal nog 4 uur in de koelkast (24 uur is nog beter!) en dan kun je zelf (of de kinderen die langs de deur komen) heerlijk genieten van deze no bake cheesecake met pompoen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.