Pornstar passievrucht smaak!
Oeh la la, pornstar passievrucht… alleen die naam al doet je blozen, toch? Maar geloof me: deze glutenvrije cheesecake is alles wat je wilt, zwoel, fris en met een tropisch tintje, het geeft je het gevoel dat je je direct op een subtropisch eiland bevindt. De passievrucht geeft die juicy, tintelende kick terwijl de romige vulling zachtjes wegsmelt op je tong. En dat glutenvrije koekbodempje? Knapperig, nootachtig en gewoon écht next level lekker. Dit is geen brave cheesecake, dit is een cheesecake met een beetje attitude. Perfect voor als je iets spectaculairs op tafel wil zetten zonder uren in de keuken te staan. Sexy en simpel, da’s toch precies wat we willen?
Glutenvrije cheesecake
Ik zei het net al even, deze pornstar passievrucht cheesecake is glutenvrij. Dat alles door een aantal simpele aanpassingen aan de bodem. Heel simpel, want met glutenvrij meel en wat lijnzaad maak je al een heerlijke glutenvrije bodem. Let op dat het lijnzaad pure lijnzaad is, dus niet gemixt met andere (niet-glutenvrije) ingrediënten. Dan zit je safe als je een glutenvrij dieet volgt.
No bake cheesecake
Oké, helemaal no bake is deze cheesecake niet. Maar no worries, de oven heb je puur en alleen even nodig voor het bakken van de bodem. Daarna vervang je de ‘m door de koelkast, want dat is de place to be waar jouw cheesecake zo ongeveer vier uur mag opstijven.
Het verschil met een baked cheesecake is dat je zowel de bodem als de cheesecake zelf in de oven bakt. Wil je dat ook eens proberen? Maak dan bijvoorbeeld deze bojo cheesecake. Ook helemaal glutenvrij.
Pornstar passievrucht
Ik ben by far team zoete cocktails. Het zal je dan ook niet verbazen dat een van mijn favoriete cocktails de pornstar martini is. De zoete en fruitige smaak, samen met de passievrucht en een vleugje vanille… hmmm! Dat alles vind je terug in deze cheesecake. De naam pornstar passievrucht cheesecake is wat mij betreft ook echt meant to be.
Benieuwd naar het recept van deze pornstar passievrucht glutenvrije cheesecake? Volg dan onderstaande video of bekijk de instructies onderaan deze pagina. Geniet ervan!

Dit recept maakte ik voor mijn bakprogramma Bak met Miljuschka op 24Kitchen.

No bake glutenvrije cheesecake met passievrucht
Ingrediënten
- 3 el koud water
- 1 el gemalen lijnzaad
- 150 g fijn amandelmeel
- 116 g glutenvrij bakmeel
- 1 el suiker
- 60 g koud water of plantaardige melk
- snufje zout
- witte chocolade
Cheesecakevulling
- 6 blaadjes gelatine
- 375 g slagroom
- 120 g witte basterdsuiker
- 350 g roomkaas
- 1 tl vanille extract
Passievruchtgelei
- 4 blaadjes gelatine
- 225 ml water
- 4 stuks passievrucht je hebt in totaal 75 g nodig
- 60 g suiker
Bereidingswijze:
- Doe de 3 eetlepels water in een kommetje en voeg de eetlepel lijnzaad eraan toe. Roer even door en zet opzij voor minimaal 10 minuten. Het lijnzaad geleert dan een beetje en fungeert zometeen als bindmiddel.
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- In een andere kom doe je het amandelmeel samen met het glutenvrije meel, zout en de suiker. Meng dit even goed door met een lepel. Voeg nu het lijnzaad ’ei’ erbij en kneed het geheel tot je een bol krijgt.
- Mocht het deeg te droog zijn dan kun je nu nog een beetje extra water toevoegen. Bij te nat voeg je extra glutenvrij meel toe.
- Rol het deeg uit met een deegroller en leg het voorzichtig in een taartvorm van 14 cm diameter. Met een vork prik je gaatjes in het deeg.
- Bak de bodem nu blind voor een minuut of 20. Haal de bodem als deze goudbruin is uit de oven en laat nu volledig afkoelen.
- Je gaat nu de vulling maken. Je bereidt eerst een ring voor met een stuk acetaat. Dit is speciaal plastic dat je in gespecialiseerde bakwinkels of online kunt kopen. Zet dit om de bodem heen zodat je hier zometeen de vulling in kunt doen. Het kan ook zonder maar de cheesecake wordt strakker met een stuk acetaat eromheen. Vul een bakje met koud water en week hier de gelatineblaadjes in.
- Doe nu de slagroom samen met de basterdsuiker in een mengkom en klop dit tot de slagroom lobbig is. Voeg nu de roomkaas en de vanille aan de slagroom toe en klop tot je een mooi glad en stevig mengsel hebt.
- Zet een klein steelpannetje op het vuur met heel laag pitje. Kniip de gelatine uit en doe dit met aanhangend water in het pannetje. Laat het smelten en haal dan meteen van het vuur. Mix er een klein beetje van de roomkaas door om makkelijker te mengen. Doe je gelatinemengsel bij je roomkaas in de mixer en spatel dit er goed doorheen. Doe het nu over in de klaarstaande vorm en zorg dat je netjes binnen de randen van de acetaat blijft. Strijk de bovenkant mooi glad af en zet de cheesecake voor minimaal 4 uur in de koeling om goed op te stijven.
Passievruchtgelei
- Het maken van de passievruchtengelei begin je pas als de cheesecake al flink koud is geworden in de koelkast.
- Doe alle gelatineblaadjes weer in koud water en laat dit minimaal 5 minuten weken.
- Haal de zaadjes, vruchtvlees en sap uit de passievruchten en doe dit over in een steelpan. Voeg 225 ml water en de suiker eraan toe en verwarm het al roerend tot alle suiker goed is opgelost. Haal de pan van het vuur en zorg dat het niet te heet is als je de gelatineblaadjes uitknijpt en oplost in de warme vloeistof. Zet de passievruchtengelei even in de koeling om een beetje dikker te worden en af te koelen. Als je het straks op de cheesecake doet moet het niet meer heel heet zijn.
- Strijk de gelei over de cheesecake en zorg dat het mooi glad is. Laat dit nu volledig afkoelen in de koelkast.
- Recepten
- Bak met Miljuschka
- Bakrecepten
- Cheesecake recepten
- Dieetsoorten
- Fruit recepten
- Glutenvrije recepten
- Specials
- Taart recepten
- Zoete recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
