

Mosselen uit de oven
Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- 150 g boter op kamertemperatuur
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- rasp en sap van 1 biologische citroen
- 15 g bladpeterselie fijngehakt
- 1 el olijfolie
- 1 ui fijngesneden
- 200 ml witte wijn
- knapperig brood voor erbij
Bereidingswijze:
- Week de mosselen in een kom flink gezouten koud water. Door het zout ‘spugen’ de mosselen eventueel vuil uit en worden ze schoon. Giet af, spoel ze onder koud stromend water en herhaal dit nog een of twee keer. Verwijder eventuele baarden en gooi kapotte schelpen weg. Tik open schelpen voorzichtig tegen je werkblad om te kijken of ze sluiten. Gooi schelpen die open blijven staan weg.
- Meng de boter met de knoflook, citroenrasp, peterselie, zout en peper in een kom en houd zolang apart.
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC (hetelucht 200 ºC).
- Verhit de olie in een grote pan waar alle mosselen gemakkelijk in passen en fruit de ui in circa 5 minuten glazig en zacht. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook. Doe zodra er belletjes ontstaan de mosselen erbij en leg het deksel op de pan. Laat 5 minuten koken en schud af en toe met de pan. Haal het deksel van de pan en gooi alle schelpen die niet zijn opengegaan tijdens het koken weg.
- Verdeel de schelphelften waar een mossel in zit over een ruime bakplaat. Leg er kleine klontjes knoflookpeterselieboter op en besprenkel met de helft van het citroensap. Zet 5-8 minuten in de oven, tot de boter gloeiend heet en gesmolten is. Besprenkel met de rest van het citroensap en serveer met het brood.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
