MonChou taart met lemon curd
Dit is een combinatie van twee van mijn favoriete dingen. Het zoet/zure van de lemon curd en het romige van de MonChou. Zo maakte ik deze combinatie al eerder, maar nog nooit in de vorm van een MonChou taartje. MonChou is een zachte en extra romige roomkaas, die we eigenlijk alleen in Nederland kennen. Vaak eten we die met een Bastogne bodem en kersen bovenop, zoals het recept hier. Maar nu dus een heerlijke versie van een MonChou taartje met lemon curd.
Lemon curd
Boven op de MonChou taart, gaat dus lemon curd. Dit kun je uiteraard gewoon kopen, maar het zelf maken is ook helemaal niet moeilijk. Het recept van mijn lemon curd, vind je hier.
Perfect voor Pasen
Pasen is een beetje zoals Kerst voor mij, het draait om eten en gezelligheid. Het is vaak wel wat minder stressvol, maar je moet er wel eerder je bed voor uit, want de eieren moeten natuurlijk vroeg in de ochtend gezocht worden. Het mooie aan deze MonChou taart is dat je hem de avond ervoor al lekker kan klaarmaken. Hoe handig? Wat je nog meer op de paastafel zet? Bijvoorbeeld een quiche of een lekkere salade.
Nog meer recepten zoals deze
Zoals ik al zei, heb ik de combinatie van cheesecake met lemoncurd al vaker gemaakt. Kijk maar eens, naar deze lemon meringue cheesecake of deze gebakken limoen cheesecake. Net iets anders, maar wel even lekker zijn deze key lime pie taart en deze glutenvrije citroen meringue taartjes.

MonChou taart met lemon curd
Ingrediënten
Voor de bodem
- 180 gr gemberkoekjes
- 90 gr roomboter
Voor de vulling
- 2 el lemon curd
- 500 gr MonChou
- 350 ml slagroom
- 125 gr suiker
- 6 blaadjes gelatine
Voor de garnering
- 12 el lemon curd
Bereidingswijze:
- Bekleed de bakvormpjes met bakpapier op de bodem en de acetaatfolie rondom de randen.
- Hak de gemberkoekjes fijn. Smelt in een steelpannetje de boter. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en verdeel ze over bakvormpjes. Druk met de achterkant van een glas plat. Zet in de koelkast.
- Laat de gelatineblaadjes ca. 5 minuten in koud water weken.
- Klop de MonChou met de 200 ml slagroom en suiker door elkaar.
- Verwarm 150 gram slagroom in een steelpannetje. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat in de warme slagroom al roerende oplossen. Laat 2-3 minuten afkoelen.
- Schep het gelatinemengsel en 12 el lemon curd door de MonChou en verdeel daarna over de gemberkoek bodempjes. Zet ze in de koelkast en laat 2 tot 4 uur opstijven.
- Haal de MonChou taartjes uit de bakvormpjes en verdeel ongeveer 2 el lemoncurd per taartje er overheen ter garnering.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.