Mini pavlova’s met cranberrysaus

Pavlova perfectie

Een pavlova is makkelijk om te maken, al moet je wel een aantal dingen strak in de gaten houden. Het eerste is dat het eiwit natuurlijk opgeklopt moet worden. Hiervoor gebruik je een brandschone mengkom en schone mixer. Als de mengkom én haken niet vetvrij zijn, zul je merken dat je eiwitten niet stijf worden. Zorg ook dat er niet een klein beetje eigeel per ongeluk tussenkomt, want ook dan zal je eiwit niet mooi stijf worden. Ik gebruik graag wat azijn en maizena om deze zomerse pavlova goed te stabiliseren.

Tenslotte is het belangrijk om de temperatuur van je oven goed te reguleren. Gaat het te hard, dan wordt je pavlova te bruin en is deze niet goed gaar aan de binnenkant. 

Mepal pavlova miljuschka

Topping

Een pavlova zonder topping is als een kerst zonder ballen – saai dus. Ik ben dus ook nooit zuinig wanneer het topping betreft. Voor dit recept koos is voor lekker veel room, cranberrysaus, granaatappelpitjes, witte chocolade en amandelschaafsel. Dit recept kan je ook in de zomer maken. Dan kun je de toppings heel goed vervangen door rood fruit of citrusvruchten. Wat jij lekker vindt.

Bekijk hieronder hoe ik deze heerlijke pavlova krans van mini pavlova’s maak:

@miljuschka

5 MINUTEN GEEN STRESS KERST TOETJE!! • Zonder bakken • Makkelijk mee te nemen en ter plekke in elkaar te zetten• Ingredienten 200 gram suiker 300 gram mascarpone 200 ml slagroom Kleine meringue kransjes Fruit naar keuze Munt Recept Klop de mascarpone, suiker en slagroom lobbig. Verdeel de meringue in een krans. Doe daarop het mascarpone mengsel. Verdeel hierover het fruit. Enjoy!! #foodies #christmas #diy

♬ rockin around the christmas tree – elfiesounds
Mini pavlova's met cranberrysaus
Totale tijd6 uur 10 minuten

Mini pavlova’s met cranberrysaus

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 Personen
  • 3 eieren
  • 225 g suiker
  • 2 tl maizena
  • 2 tl witte wijnazijn
  • 1-2 tl rode kleurstof te koop in kookwinkel of online
  • 250 g cranberry’s diepvries
  • 50 ml granaatappelsap
  • 50 ml crème de cassis
  • 1 kaneelstokje
  • 100 g mascarpone
  • 100 g vanillekwark
  • 50 ml slagroom
  • 50 g granaatappelpitjes
  • 25 g amandelschaafsel
  • 50 g witte chocolade

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 120 graden (elektrisch)
  • Splits de eieren. Klop met een mixer in een vetvrije kom de eiwitten tot ze gaan schuimen. Voeg dan eetlepel voor eetlepel de 150 gram suiker toe, tel wanneer je suiker toevoegt elke keer tot 30 voordat je een nieuwe eetlepel suiker toevoegt. Op deze manier kan het niet misgaan en klop je de eiwitten op een perfecte manier stijf.
  • Voeg de maizena en witte wijnazijn toe en klop nog eens 4 minuten door. Spatel 1-2 theelepels rode kleurstof door de meringue zodat er een swirl ontstaat.
  • Schep het schuim in een spuitzak en knip er een flinke punt vanaf zodat je een ruime opening (van ongeveer 4 centimeter) krijgt. Spuit op het bakpapier 4 pavlova’s. Zet de bakplaat in de oven en bak de pavlova’s in 2,5 uur droog en knapperig. Zet de oven uit en laat de pavlova’s in de oven, met de deur op een kiertje, in zijn geheel afkoelen.
  • Maak ondertussen de cranberrycompote. Breng de cranberry's samen met het granaatappelsap, 75 gram suiker, crème de cassis en kaneelstokje zachtjes aan de kook, roer regelmatig door en druk de cranberry's kapot. Kook in 15-18 minuten tot een dikke compote.
  • Klop met een garde de mascarpone met de vanillekwark en slagroom los in een mengkom. Snijd de sinaasappel in mooie partjes. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het goudbruin is. Schud direct uit de pan op een bord.
  • Schaaf de witte chocolade met een dunschiller, kaasschaaf of scherp mes in chocolade schilfers. Snijd de kapjes van de pavlova’s, vul ze met vanillemascarpone, een flinke schep van de cranberrycompote, bestrooi met granaatappelpitjes, geroosterd amandelschaafsel en witte chocolade.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.