Limoen is een van de ingrediënten die veel wordt gebruikt in de Mexicaanse keuken, dus begin ik de reis door Mexico met recepten met limoen in de hoofdrol! Gisteren kon je al genieten van de heerlijke Tres leche cake en vandaag van deze heerlijke limoenkip met koriander.

Mexicaanse limoenkip met koriander
Ingrediënten
Ingrediënten
- 2 kipdijfilets in grove stukken
- 2 el olijfolie
- 1 tl geplette korianderzaadjes
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 bosje verse koriander
- 1 tl limoenrasp
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl lichtbruine basterdsuiker
- 1 limoen
- 2 rode pepers zaadlijsten verwijderd, fijn gesneden
Bereidingswijze:
Instructies
- Meng 2 el olijfolie met de korianderzaadjes, de knoflook, limoenrasp, paprikapoeder en suiker. Snij de helft van de koriander fijn en doe dit er ook door.
- Doe de kipfilets in een ovenschaal en schep de marinade eroverheen. Knijp er nog wat extra limoensap overheen. Dek dit af en laat minimaal 30 minuten marineren. Snij de kipfilet in blokjes
- Verhit een wok met wat olie en bak hier de kipdij gaar en goudbruin.
- Serveer de kip in een schaal met de rest van de verse koriander en de fijn gesneden rode pepers eroverheen. Serveer er nog wat limoenpartjes bij.
- Lekker met een frisse groene salade.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.