Makkelijke quiche met haring

Deze heerlijke quiche is ideaal als snelle maaltijd en met de haring erin vind ik hem helemaal top. Hou je echt niet van haring, dan kun je dat natuurlijk ook goed vervangen door bijvoorbeeld een andere soort vis (makreel past hier ook goed bij of zalmfilet) Aan jou de keuze.

Makkelijke quiche met haring: let op met zout

Let wel op met het gebruik van extra zout in dit recept. Doordat de haring van zichzelf al wat zoutig is hoef je eigenlijk niets extra toe te voegen. Een beetje peper kan natuurlijk wel altijd.

Voor het geval je mijn verzameling haringrecepten hebt gemist; die vind je terug onder het kopje visrecepten!

Quiche met haring
Totale tijd40 minuten

Makkelijke quiche met haring

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)

Ingrediënten

  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 1 rol bladerdeeg of 3-4 plakjes bladerdeeg
  • 100 gr spinazie
  • 75 gr doperwten
  • 2 el gehakte dille
  • 1/2 citroen sap
  • 2 haringen
  • 4 eieren
  • 25 gr ricotta
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Vet een kleine ovenschaal in met wat boter en bekleed met bakpapier. Verdeel hierin het bladerdeeg langs de randen en bodem en haal het overtollige bladerdeeg weg. Gebruik je de vierkante plakjes zorg dan dat de naden goed dicht zijn.
  • Prik de bodem in met een vork en bak dit blind (zie notitie) voor ongeveer 15 minuten. Haal uit de oven en zet even apart.
  • Ondertussen maak je de vulling.
  • Verhit een koekenpan en bak hierin de rode ui in wat olie tot deze glazig is. Voeg de spinazie toe en bak deze tot het geslonken is.
  • Maak de vulling door de eieren los te kloppen met de ricotta en het citroensap.
  • Haal de haring uit elkaar en snij in kleine stukjes. Let op met toevoegen van extra zout want de haringen zijn zelf al vrij zout dus er is niet veel extra nodig.
  • Voeg de doperwten, dille, spinazie en ui mengsel en haringstukjes toe aan het eimengsel en giet dit in de vorm.
  • Zet het geheel nu in de oven voor ongeveer 20-25 minuten of tot het stevig is geworden.

Tip!

Het blind bakken van de bodem zorgt ervoor dat het bladerdeeg al gegaard is voor je de natte vulling erin doet. Om dit te doen verfrommel je een stuk bakpapier, haal dit weer uit elkaar en leg dit op het bladerdeeg. Vul dit nu met iets zwaars. je kunt bakbonen gebruiken maar gedroogde rijst of gedroogde peulvruchten werkt ook prima. Verdeel die goed over de bodem en langs de zijkanten en zet het geheel zo in de oven.
Na het blind bakken verwijder je het bakpapier en de bonen. Deze kun je een volgende keer weer precies zo gebruiken.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.