Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Zo kies ik deze week voor geroosterde groenten met vis, een Italiaans stoofpotje en een galette met zoete aardappel. Allemaal gerechten waar je het warm van krijgt op deze koudere dagen.
Maandag – pasta arrabbiata
Pasta arrabbiata is en blijft een favoriet bij ons thuis. Het is heel eenvoudig, maar zit enorm veel smaak aan. Less is more wat deze heerlijkheid betreft. De warme tomaatjes en verse Parmezaanse kaas maken deze pasta compleet. Let wel op: dit is een recept is voor de spicy lovers. Laat dus vooral een pepertje (of twee) weg als daar niet van houdt.
Dinsdag – Geroosterde groentes met gebakken vis
Vandaag ga ik aan de slag met skrei, een soort winterse kabeljauw met geroosterde groenten. Kan je de skrei niet vinden? Dan kan je natuurlijk ook een gewone kabeljauw of andere witvis gebruiken. Wat er verder in het gerecht zit? Wortel, pastinaak en bieten. Restjes groenten over? Gebruik die dan gewoon. Het recept voor deze geroosterde groenten met vis vind je hier.
Woensdag – Zuurkool stamppot
Deze zuurkool stamppot is echt wel winter op je bordje. Ik maak ‘m net even anders door er dadels, rozijnen en appelsap in te verwerken. Waarom? Gewoon omdat dat zo’n lekkere tegenhanger is van het zuurtje. Ik serveer het met rookworst, dat maakt het toch weer klassiek.
Donderdag – spruitjes salade met peer, linzen, amandelen en granaatappel
Deze spruitjes salade met peer, linzen, amandelen en granaatappel past perfect bij deze tijd van het jaar. De spruitjes kook ik niet, maar ik rooster ze. Dat is echt het allerlekkerst. Dit is een vegetarisch gerecht. Toch zin in vlees? Voeg dan wat kip of spekjes toe, maar geloof me, vega is die ook hartstikke lekker.
Vrijdag – Galette met zoete aardappel
Deze vega hartige taart met zoete aardappel en spinazie is om je vingers bij af te likken. Een recept met Franse roots, waar ik natuurlijk mijn eigen draai aan heb gegeven. Het deeg maak ik zelf en ik vul ‘m met een geitenkaasmengsel. Bon appétit.
Zaterdag – Italiaans stoofpotje
Het is niet voor niks stoofpotjes tijd. Stoofpotjes zijn vaak hartstikke Hollands, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Voor dit stoofpotje vliegen we over naar Italië. Er zit onder andere kip, venkel en kalamataolijven in. Alles in een pan en daarmee bekroont tot easy peasy gerecht. Het recept voor dit Italiaanse stoofpotje vind je hier.
Zondag – Bladerdeeg Frambozenstrik
Op zoek naar een snel dessert of zoet tussendoortje voor bij de koffie? Probeer dan eens deze frambozenstrik van bladerdeeg. De vulling is een snelle cheesecake mix. De frambozen ter decoratie maken het helemaal af. In het artikel van dit recept vind je trouwens ook drie andere toppers van bladerdeeg. De keuze is reuze. Bekijk ze hier allemaal.