Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Zo kies ik deze week onder andere voor gevulde pita’s, een zoete aardappelsoep met chilivlokken, sticky bloemkool met rijst en lekkere havermout-appel muffins uit de airfryer.
Maandag – Gevulde pita’s met kip
Deze gevulde pitabroodjes met kip zijn zo ongelofelijk juicy. Ik serveer de pita’s warm en maak ze af met knoflooksaus, zoetzure uien en peterselie. Een heerlijke maaltijd om de week mee af te trappen, al zeg ik het zelf.
Dinsdag – Zoete aardappelsoep met chilivlokken
Het is gewoon alweer herfst! Ik word daar stiekem wel vrolijk van, want dat betekent, dat ik weer een slag mag slaan naar overheerlijke herfstgerechten. Deze fantastische zoete aardappelsoep met chilivlokken is er daar één van. Het is een lekker snel soepje, dus hij staat zo op tafel. Perfect voor een doordeweekse avond!
Woensdag – Cheesy tuna melt
Kaas?! Daar zeg ik absoluut geen nee tegen. Zeker niet als het deel uitmaakt van deze cheesy tuna melt. Het is een heerlijk luxe broodje op basis van een zelfgemaakte tonijnsalade en genoeg kaas dat het er zo lekker uitdruipt. Heerlijk voor als je tussen de middag een keer zin hebt in iets speciaals. Watertanden it is.
Donderdag – Sticky bloemkool met rijst
Deze sticky bloemkool met rijst is een van mijn favoriete budget friendly gerechten. De bloemkool maakt dit gerecht heel verrassend. Dat sticky laagje maak je door de bloemkoolroosjes in een beslag te wikkelen en te bakken totdat het knapperig wordt. Een leuke manier om veel groenten binnen te krijgen! Perfect voor de vega lovers onder ons.
Vrijdag – Pasta pizza ovenschaal
Ben jij ook zo gek op de Italiaanse keuken? Dan is deze pizza pasta ovenschaal echt wat voor jou. Het klinkt misschien bijzonder, en dat is het ook! Ik combineer de overheerlijke toppings van pizza met de smeuïgheid van pasta. Geloof me, dit gerecht wil je gewoon proberen.
Zaterdag – Makkelijke plaattaart met zalm en spinazie
Sommige recepten stralen gewoon weekend uit. Deze makkelijke plaattaart met zalm en spinazie is daar één van. De combinatie van ricotta, gerookte zalm en spinazie doet wonderen. De bodem maak ik trouwens zelf. Als je daar geen tijd voor hebt, kun je ook een gewoon kant-en-klare variant in de supermarkt kopen. Zelfgemaakt is natuurlijk wel het allerlekkerst.
Zondag – Havermout-appelmuffins uit de airfryer
Deze havermout-appel muffins uit de airfryer zijn onwijs lekker, gezond en ook nog eens glutenvrij. Je kunt ze dus prima als ontbijt eten of meenemen als snack naar je werk of school.