Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. En het wordt een heerlijke week, kan ik je vertellen. We eten Koreaans, makkelijk Mexicaans en genieten onder andere van een rijkgevulde pasta en het meest luchtige, smaakvolle brood ooit.
Maandag – Bulgogi (Koreaans rundvlees)
In Nederland worden Koreaanse gerechten steeds bekender en geliefder. Zo ook deze heerlijke bulgogi (Koreaans rundvlees). Het populaire gerecht bulgogi, wat letterlijk ‘vuur vlees’ betekent, bestaat uit dun gesneden rundvlees gemarineerd in de meest lekkere marinade ever. Het lekkerste vind ik het om de dun gesneden plakjes vlees met alles erop en eraan op een groot slablad te serveren, zo creëer je een soort wrap. Net even anders & intens lekker!
Dinsdag – Spaghetti met gerookte zalm, rucola en kappertjes
Geloof het of niet, deze heerlijke spaghetti met gerookte zalm, kappertjes en rucola zet ik binnen 15 minuten op tafel. Say, no more! Deze pasta wil je op tafel hebben staan op een warme avond na werk. Deze pasta bewijst ook maar weer dat pasta’s met weinig ingrediënten vaak het allerlekkerste zijn. Zalm, kappertjes en citroen en natuurlijk lekker veel geraspte kaas erover – meer heb je niet nodig!
Woensdag – Artisjoksoep met yoghurt, citroen en tijm
Dit is misschien niet de meest bekende soep, maar artisjoksoep met yoghurt, citroen en tijm staat zeker op mijn favorietenlijstje. Deze vegetarische soep maak ik van een prachtige groente, je raadt het al: artisjok. Artisjokken hebben een unieke en complexe smaak die moeilijk te omschrijven is. Dus als je ze nog niet eerder hebt geproefd, dan is dit het moment om de smaak te ervaren. Het romige karakter van de soep voegt niet alleen een luxe element toe, maar zorgt er ook voor dat elke lepel vol met smaak zit. Mmm…
Donderdag – Mexicaans eenpansgerecht met zoete aardappel
Dit makkelijke Mexicaanse eenpansgerecht komt wel uit een hele bijzondere regio in hartje Mexico, namelijk uit ‘Mexicana con Miljuschka’. Daar stoppen ze zoete aardappelen in Mexicaanse gerechten, terwijl dat eigenlijk niet hoort. Toch is dit gerecht voor iedereen. Of je nu vleeseter of vegetariër bent: dit gerecht gaat je omver blazen. De smaakcombinaties zijn een feestje voor jouw smaakpapillen.
Vrijdag – Pesto swirl brood
Met dit brood stap jij gegarandeerd vrolijk het weekend in. De mooie kleuren en de lekkere swirl zijn het perfecte recept voor een goed humeur en goed gevulde maag. Het pesto swirlbrood is een plaatje om te zien. Dat komt door de mooie groene pesto die je overal in het zachte en vooral luchtige brooddeeg ziet terugkomen. De gekonfijte knoflook maakt dit brood helemaal af. Dus je weet wat ze zeggen: groen moet je doen!
Zaterdag – Gehaktsalade Hawaï met ananas
Hoewel deze tropische verrassing net wat gezonder is dan de classic burger, is deze net zo verrukkelijk, maar dan op een net iets andere manier. Deze gehaktsalade Hawaï is rijkgevuld met gehakt, avocado, tomaat, sla, wortel, augurk en ananas. Ik top hem af met een romige dressing van mayonaise, ananassap, limoensap, een snuf peper en een snuf zout. Tip: Als je heel creatief bent, weet je dit recept tot burger om te toveren.
Zondag – Tiramisu cheesecake
Houd je van tiramisu, dan is deze tiramisu cheesecake een must try! De smaak van de koffie is belangrijk in deze tiramisu cheesecake. Gebruik hier dus een goede koffie voor. Verder is het gewoon een kwestie van doen. Deze cheesecake is een no-bake variant, dus je maakt hem in een mum van tijd. Houd er wel rekening mee met dat de taart even nodig heeft om op te stijven in de koelkast.