Het belooft weer een stralende week te worden. Hoe fijn is het dan om thuis te komen en niet té lang in de keuken te hoeven staan voor een smaakvol en gezond diner? Nou, heel fijn en daarom heb ik weer een nieuw, makkelijk weekmenu voor jullie klaar gezet. Geniet ervan!
Maandag – Galette met zoete aardappel en spinazie
Deze vegetarische, galette met zoete aardappel en spinazie is ideaal om de week mee af te trappen. Ik maak het deeg het liefst zelf, maar mocht je hier geen te druk voor zijn, dan koop je tijd met een rol kant-en-klaar hartig taartdeeg. Pas de problème.
Hier vind je het recept voor deze
Hier vind je het recept voor deze galette met zoete aardappel en spinazie.
Dinsdag – Paella met kip en vis
Haal het vakantiegevoel in huis met deze overheerlijke paella! Heb je geen paellapan? No pasa nada. Dit is mijn cheat versie die je in elke willekeurige pan kunt maken. Olé!
Hier vind je het recept voor deze paella met kip en vis.
Woensdag – Lauwwarme aardappelsalade met asperges en ei
Deze aardappelsalade met asperges is om je vingers bij af te likken. Witte asperges zijn momenteel weer volop verkrijgbaar, maar in plaats van de ‘klassieke’ bereiding maakte ik er deze keer een salade van. Uiteraard mét aardappel en ei, want dat is niet voor niets een geroemde klassieker.
Hier vind je het recept voor deze lauwwarme aardappelsalade met asperges en ei.
Donderdag – klassieke gazpacho
Met het weer dat de komende week voorspeld is, kan ik echt genieten van een koude soep. Dit recept voor een klassieke gazpacho is perfect op een warme zomerdag in de tuin. Als voorgerecht, maar ook als lichte lunch met een geroosterd boerenboterhammetje erbij.
Hier vind je het recept voor deze klassieke gazpacho.
Vrijdag – Hartige borrelplank sticks met roomkaasdip
Spice up je vrijdagmiddagborrel met deze hartige borrelplank sticks met roomkaasdip! Om ervoor te zorgen dat er voor ieder wat wils is, maken we vier verschillende versies. Kies je favoriet of mix and match – de keuze is helemaal aan jou.
Hier vind je het recept voor deze hartige borrelplank sticks met roomkaasdip.
Zaterdag – Goi cuon: verse springrolls met nuoc cham
Goi cuon (Wat zeg je? Je spreekt het uit: als gkoi koewn). Dit zijn verse ingrediënten – naar keuze – die worden gerold in geweekte rijstvellen en geserveerd met een dipsaus. Ik maakte deze keer groene goi chuon met een vulling van groene aspergetips, peultjes, mihoen, chilipeper, bieslook, koriander en munt. Oh, en een dipp. Gezond, fris en bomvol smaak!
Hier vind je het recept voor deze goi cuon: verse springrolls met nuoc cham.
Zondag – Luikse wafels
Geniet van de smaak (en geur) van verse zelfgebakken Luikse wafels. Heerlijk met aardbeien en slagroom, maar probeer ook eens een andere topping zoals bijvoorbeeld: banaan en nutella, warme kersen of een bolletje ijs. En kiezen hoeft niet he?! Het is jouw feestje.
Hier vind je het recept voor deze Luikse wafels.