Brrrr, koud hè! Omdat het erop lijkt dat we voorlopig weer even moeten wachten op de zon en betere temperaturen, heb ik deze week allemaal hartverwarmende recepten voor jullie uitgekozen.
Maandag – Plaattaart met geroosterde paprikapuree, witte bonen en worst
Deze plaattaart met geroosterde paprikapuree, witte bonen en worst is een perfecte maaltijd die je niet alleen snel op tafel zet, maar ook nog eens erg makkelijk is om te maken.
Hier vind je het recept voor de plaattaart met geroosterde paprikapuree, witte bonen en worst
Dinsdag – Orecchiette met venkelworst en wilde spinazie
Dit streekgerecht uit Zuid-Italië wordt door de locals vaak gegeten met tomatensaus of raapsteeltjes. Ik maakte deze versie met venkelworst en wilde spinazie. Wedden dat het water je in de mond loopt, zodra de geur van dit gerecht je vanuit de keuken tegemoet komt?
Hier vind je het recept voor de orecchiette met venkelworst en wilde spinazie
Woensdag – Couscous salade met bloemkool, broccoli en artisjokharten
Deze couscous salade bomvol groenten, zoals bloemkool en artisjokharten, kun je perfect voor zowel lunch als avondeten serveren.
Hier vind je het recept voor de couscous salade met bloemkool, broccoli en artisjokharten
Donderdag – Ovenschotel met worst en witte bonen
Deze ovenschotel met worst en witte bonen kun je prima vooraf bereiden: extra geschikt dus voor drukke dagen. Zo houd je meer tijd over voor andere dingen.
Hier vind je het recept voor de ovenschotel met worst en witte bonen
Vrijdag – Orecchiette met palmkool, zongedroogde tomaten en olijven
Deze orecchiette met zongedroogde tomaten, olijven, basilicum, knoflook en passata wordt extra spannend door de toevoeging van palmkool. Top af met een beetje Parmezaanse kaas (laat achterwege voor de vegan versie) en je bent klaar om te smullen.
Hier vind je het recept voor de orecchiette met palmkool, zongedroogde tomaten en olijven
Zaterdag – Rijstbowl met eendenborst, mango, limoen en lente-ui
De rijstbowl is de perfecte basis om al die restjes uit je koelkast weer eens te laten shinen. Ik maakte die van mij met mango, limoen en lente-ui, maar de absolute ster van deze bowl is natuurlijk de eendenborst.
Hier vind je het recept voor de rijstbowl met eendenborst, mango, limoen en lente-ui
Zondag – Glutenvrije taartjes met chocolade ganache
Wie denkt dat glutenvrij bakken niet leuk en superlekker kan zijn moet beslist een keer deze glutenvrije taartjes met chocolade ganache proberen. Ze zijn de perfecte ‘sweet treat’ voor diegene die door een allergie geen gluten kunnen eten en ook voor…. nou ja, eigenlijk voor iedereen.
Hier vind je het recept voor de glutenvrije taartjes met chocolade ganache