Wat een heerlijke week! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar bij mij beginnen die lentekriebels alweer te komen. Het zonnetje dat zo lekker schijnt en de dagen die steeds weer een beetje langer worden. Ik hou ervan! Het inspireerde mij ook om weer een verrassend en smakelijk weekmenu vol met gevarieerde en kleurrijke gerechten voor jullie samen te stellen. Maak er een smakelijk week van!
Maandag – Surinaamse bami
We trappen de week af met een heerlijk bordje comfortfood. Deze Surinaamse bami is een feestje op je bord en in je mond. Kleine waarschuwing vooraf: dit is mega lekker!
Hier vind je het recept voor deze Surinaamse bami.
Dinsdag – Avocadosalade met linzen en radijs
Op dinsdag sport ik vaak, dus dan kies ik vaak voor een lichte maaltijd in plaats van iets heel zwaar en vullend. Deze linzensalade is lekker licht, maar bevat al het nodige om ‘s avonds nog lekker even te kunnen knallen tijdens het sporten of je gewoon een lekker voldaan gevoel te geven. Altijd fijn zo’n multitasker.
Hier vind je het recept voor deze avocadosalade met linzen en radijs.
Woensdag – Vegetarische laksa
Deze Oosterse soep is de ideale weekbreker. Populair in Singapore en Maleisië, maar ook bij mij thuis is dit een favorietje. Deze versie van deze spicy noedelsoep kan helemaal vegan en is dus lekker voor iedereen.
Hier vind je het recept voor deze vegetarische laksa.
Donderdag – Pittige pompoenstoof
Vandaag maken we een stoof van pompoen en zoete aardappel – afgetopt met zachte, kruidige en hartige kaasknoedels. Daarbij maak ik een saus van zwarte bonen met chilisaus, en tomatenblokjes. Smakelijk, simpel en bomvol groenten. Wat wil je nog meer?
Hier vind je het recept voor deze pittige pompoenstoof.
Vrijdag – Halloumi bites
Het is weer vrijdag mensen en dus mogen de borrelglazen weer uit de kast en de foute deuntjes weer aan. En omdat een borrel niet compleet is zonder snack serveer ik deze vrijdag een snack uit duizenden, deze halloumi-bites. Zoutig, knapperig en met een sticky balsamicodip. Is het al borreltijd?
Hier vind je het recept voor deze homemade KFC.
Zaterdag – Shakshuka
Deze shakshuka met koriander-yoghurt heeft alles wat zoekt voor een zalig ontbijt of lunch. Het pittige van de harissa zorgt in combinatie met de frisse yoghurt en zachte eieren voor een feestje in de mond bij iedere hap. Dit wil je niet missen!
Hier vind je het recept voor deze shakshuka.
Zondag – Amandeltaart met grapefruit
Deze amandeltaart met grapefruit is niet alleen een waar feest voor je smaakpapillen, maar ook een echte blikvanger op tafel. Het is een perfecte balans tussen zoet en zuur en de grapefruit geeft een frisse twist aan de traditionele amandeltaart. Maar pas op, deze taart is zo lekker dat je er misschien wel twee stukken van wilt nemen. Maar goed, who’s counting?
Hier vind je het recept deze amandeltaart met grapefruit.
Het weekmenu van afgelopen week gemist? Geen probleem. Je vindt het weekmenu van vorige week hier.