Dat je op de barbecue echt niet alleen maar lappen vlees hoeft te leggen liet ik maandag ook al zien met deze heerlijke halloumi en groentespiesjes. Deze vispakketjes zijn ook weer een super makkelijk en snel gerechtje van de barbecue. Ik gebruik hier kabeljauwfilets maar je kunt ook gerust een andere stevige witvis gebruiken.
Is het geen weer voor de barbecue? Dan kun je dit vispakketje ook heel goed klaarmaken in de oven. Aan de bereiding verandert verder niks. Het enige dat je moet doen is de oven op 180ĖC voorverwarmen en je hebt hetzelfde effect.
Serveer dit vispakketje vervolgens lekker met een groene salade of gepofte aardappel van de barbecue en je hebt een topgerecht.
Dit recept werd gemaakt voor Leidsenhage vernieuwt

Makkelijk vispakketje van de barbecue
Ingrediƫnten
Ingrediƫnten
- 4 kabeljauw filets van elk 100 gram
- 4 ansjovis filets uit blik grof gesneden
- 12 kerstomaatjes gehalveerd
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- 4 takjes dille
- 1 citroen
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Instructies
- Neem vier stukjes aluminiumfolie en leg de kabeljauw filets erop. Besprenkel met de olie uit het blikje ansjovis en bestrooi met peper en zout, aan beide kanten.
- Leg op elke filet knoflookplakjes, gehalveerde tomaatjes, gehakte ansjovis en een takje dille.
- Vouw de pakketjes dicht en gaar ongeveer 20 minuten op een (gesloten) barbecue.
- Serveer warm met citroensap en verse peper.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.