Recept Aardappelkoekje met dille: bereidingswijze
Nederlanders staan er om bekend dat zij van huis uit aardappeleters zijn en ik dacht ook altijd dat aardappelen een zuiver Nederlands product zijn. Maar als ik de geschiedenis van de aardappel er op na lees, is dat niet zo. De aardappel werd pas in de 18e eeuw door ontdekkingsreizigers vanuit Zuid-Amerika naar Nederland gebracht. Eerst wisten wij Nederlanders niet wat we met deze knol aan moesten en aten we de giftige steel. Het schijnt even te hebben geduurd voordat we begrepen dat het juist de knol was, die zo smakelijk is. Eenmaal tot die ontdekking gekomen zijn er talloze aardappelrecepten ontwikkeld. Ik wil jullie een aardappelkoekje met dille laten proeven. Dit aardappelkoekje met dille doet het bij jou thuis vast heel goed. Als lunchgerecht, bijgerecht of zomaar tussendoor als snack. Met dank aan de ontdekkingsreizigers! Probeer ook eens deze lekkere aardappelsalade!
Was de aardappels en rasp ze met een grove rasp. Knijp het vocht eruit en doe in een beslagkom.
Snipper de sjalot en hak de dille fijn. Klop het ei los.
Meng de aardappelrasp met ei, sjalot, kaas en dille en breng op smaak met peper en zout.
Vorm 12 koekjes van het aardappelmengsel.
Smelt een klontje boter en een scheutje olie in een hete pan en bak de koekjes een paar minuten aan iedere kant, tot ze mooi bruin zijn. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de koekjes in nog ongeveer 5 minuten goed gaar worden.

Aardappelkoekjes met dille
Ingrediënten
- 4 grote vastkokende nieuwe aardappels (600-700 gr)
- 1 sjalotje
- 1 ei
- 50 gr geraspte oude kaas
- half bosje dille
- 25 gr boter
- Zonnebloemolie
- Peper en zout
Instructies
Was de aardappels en rasp ze met een grove rasp. Knijp het vocht eruit en doe in een beslagkom.
Snipper de sjalot en hak de dille fijn. Klop het ei los.
Meng de aardappelrasp met ei, sjalot, kaas en dille en breng op smaak met peper en zout.
Vorm 12 koekjes van het aardappelmengsel.
Smelt een klontje boter en een scheutje olie in een hete pan en bak de koekjes een paar minuten aan iedere kant, tot ze mooi bruin zijn. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de koekjes in nog ongeveer 5 minuten goed gaar worden.
Dit recept werd gemaakt voor Leidschenhagen Vernieuwt waar Miljuschka elke maand live workshops geeft!