Linzen-spinaziecurry met champignons en ei: een heerlijke maaltijd die je zo op tafel zet. Kruidig, stevig en rijk aan smaak.
Curry
Curry is een kruidig gerecht uit de Indiase keuken. Vandaag maak ik een linzen-spinaziecurry met champignons en ei. Ik gebruik dit keer geen kant-en-klare currypasta, maar voeg zelf de garam masala, kurkuma, chilipoeder, gemberwortel en knoflook toe. Maar uiteraard kun je ook je favoriete currypasta gebruiken, om extra snel klaar te zijn.
Lekker bij de spinaziecurry: mijn homemade naanbrood.
Linzen als basis voor deze linzen-spinaziecurry
Linzen, peulvruchten met schil die er in vele soorten zijn, bevatten enorm veel voedingsvezels en worden al eeuwenlang gegeten. Je hebt ze in allerlei kleuren, maar ze lijken qua smaak redelijk allemaal op elkaar. De bruine zijn vaak wat zachter en de groene hebben een wat stevige structuur. Linzen bevatten veel eiwitten en kunnen daardoor goed als vleesvervanger gebruikt worden – of als aanvulling op vlees. Kortom: de ideale toevoeging aan deze curry.
Tip: serveer de linzen-spinaziecurry in deze prachtige diepe aardewerken borden van S&P Meridian.

Linzen-spinaziecurry met champignons en ei
Ingrediënten
- 4 eieren
- 2 el plantaardige olie
- 1 ui fijngesnipperd
- 250 g kastanjechampignons doormidden/in kwarten
- 2 tenen knoflook geperst
- 4 cm gemberwortel geraspt
- 1 el garam masala
- 1½ tl kurkuma
- 1 tl chilipoeder
- 1 blik linzen van 400 g uitgelekt
- 1 blik tomatenblokjes van 400 g
- 200 ml groentebouillon
- 100 g babyspinazie
- zout en zwarte peper
Bereidingswijze:
- Breng een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 7 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze.
- Verhit intussen 1 eetlepel plantaardige olie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui op laag vuur 5 minuten. Draai het vuur omhoog en voeg de kastanjechampignons toe en roerbak ze 5 minuten. Draai het vuur weer omlaag.
- Bak de knoflook en gember 1 minuut mee. Strooi de garam masala, 1 theelepel kurkuma en ½ theelepel chilipoeder in de koekenpan, voeg de linzen toe en roerbak enkele minuten.
- Giet de tomatenblokjes en groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. Voeg de babyspinazie toe en laat even slinken in de saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit intussen 1 eetlepel plantaardige olie in een kleine koekenpan. Schep de rest van de kurkuma en de rest van de chili erdoor, voeg de eieren toe en bak ze op hoog vuur rondom bruin. Halveer de eieren en leg ze in de linzen-spinaziecurry. Lekker met rijst of naan.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.