Oranje
Deze groentesoep is lekker oranje door de zoete aardappels en de wortel, maar je kunt het ook prima met andere groentes maken. Heb je nog courgette liggen of broccoli? Dit kun je gewoon in de groentesoep verwerken.
Dit recept is ongeveer 7 ww punten. Dat is uitgaande van ongeveer 400 gram aan zoete aardappel (100 gram per persoon dus) en 1 portie croutons. Je kunt de soep wat vullender maken door er bijvoorbeeld wat gekookte kip aan toe te voegen. Dat kost je geen extra punten maar zorgt wel voor extra vulling.
Gerookte makreel in plaats van de croutons kan ook heel goed! Varieer vooral naar hartelust met de groentes die je in de koelkast hebt liggen. Er zijn maar weinig groentesoorten die je niet hierin kunt verwerken.

Lekker gevulde groentesoep met croutons
Ingrediënten
- 1 liter bouillon
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gehakt
- 2 winterwortels in blokjes
- 2 stengels bleekselderij in plakjes
- 2 zoete aardappels in blokjes
- 2 sneetjes volkoren brood
- 2 el olijfolie
- verse basilicum
Bereidingswijze:
- Verhit een grote soeppan met een beetje olijfolie en bak eerst de ui aan tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Voeg nu alle groentes toe en bak deze ook even kort mee. Giet de bouillon erbij.
- Laat het geheel rustig koken tot de groentes gaar genoeg zijn om te pureren.
- Pureer de soep met een staafmixer tot je een glad geheel hebt. Wil jij het niet pureren dan kan dat ook prima.
- Snij de sneetjes brood in kleine blokjes en bak dit in een koekenpan met een beetje olijfolie uit tot knapperig en goudbruin.
- Strooi de croutons voor serveren over de soep en decoreer met wat verse basilicum blaadjes
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.