Quinoasalade met mango

De Basis: Voorgekookte Quinoa

Quinoa is een fantastische basis voor in je voorraadkast, maar wist je dat je tegenwoordig ook kleine blikjes met voorgekookte quinoa kunt vinden? Deze zijn ideaal voor die momenten waarop je snel een voedzame maaltijd in elkaar wilt zetten. Voor onze quinoasalade recept gebruiken we twee van deze handige blikjes, wat perfect is voor een maaltijd voor twee personen.

Probeer ook eens deze lekkere aardappelsalade met asperges!

De Ingrediënten: Mango en Avocado uit de Vriezer

Voor de quinoasalade met mango gebruiken we mango en avocadostukjes direct uit de vriezer. Laat ze simpelweg ontdooien en snijd ze, indien gewenst, in kleinere stukjes. Ook voegen we bietjes toe voor wat extra kleur en smaak. Mocht je toevallig verse basilicum in huis hebben, dan kan dit een heerlijke toevoeging zijn. Maar zelfs zonder is deze salade absoluut verrukkelijk. Maar verse ingrediënten kan natuurlijk ook!

De Dressing voor de Quinoasalade

De dressing voor de quinoasalade maak je eenvoudig door 2 el olijfolie te mengen met 2 el fruitazijn – voor deze salade gebruikte ik perzik-abrikoosazijn. Voeg naar smaak wat peper en zout toe. Verdeel de dressing vervolgens over de salade en geniet direct van je maaltijd.

Tips voor het Perfecte Quinoasalade Recept

Een quinoasalade is niet alleen veelzijdig, maar ook ontzettend aanpasbaar. Hier zijn enkele tips om je quinoasalade naar een hoger niveau te tillen:

  • Experimenteer met fruit: naast mango kun je ook aardbeien toevoegen voor een zoete twist.
  • Voeg voor extra eiwitten zwarte bonen, kikkererwten of gegrilde kip toe.
  • Gebruik de quinoasalade als een gezonde vulling voor wraps of als bijgerecht bij je hoofdmaaltijd.

Met dit quinoasalade recept en dressing quinoasalade tips heb je alles in huis om een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Of je nu een snelle lunch nodig hebt of een voedzaam diner, een quinoasalade met mango is altijd een goede keuze. Probeer het zelf en ontdek hoe eenvoudig en lekker gezond eten kan zijn.

Quinoasalade met mango en avocado
Totale tijd10 minuten

Koken uit de voorraadkast – quinoasalade met mango

4 van 3 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 portie(s)

Ingrediënten

  • 120 gr voorgekookte quinoa
  • 1 grote biet in blokjes
  • 75 gr avocadoblokjes
  • 75 gr mango blokjes

Dressing

  • 2 el olijfolie
  • 2 el perzik-abrikoosazijn of een andere zoete fruitazijn
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Heb je geen quinoa uit blik begin dan met het koken van de quinoa, giet af en laat afkoelen.
  • Laat de mango en avocado stukjes ontdooien en snij desgewenst iets kleiner. Snij de biet ook in kleine blokjes en roer alles door de quinoa heen.
  • De dressing maak je door 2 el olijfolie te mengen met 2 el fruitazijn (ik gebruikte perzik-abrikoosazijn) en wat peper en zout. Verdeel de dressing over de salade en eet meteen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.