Met deze knoflookcroutons kun je al het oude brood opmaken, en geef je gerechten (zoals salades of soepen) een stevige bite, én zorg je voor net dat beetje extra smaak.
Croutons
‘Crouton’ is de Franse benaming voor geroosterde stukjes brood. Heerlijk voor bij de soep, of door een frisse salade. Het geeft gerechten een lekkere crunch, en je kunt ze maken naar eigen smaak. Vandaag maak ik croutons met knoflooksmaak!
Maak ook eens mijn witte bonenstoof met zelfgemaakte parmezaancroutons.
Knoflookcroutons voor een lekkere bite
Ik maak de croutons van oude witte boterhammen. Ik snijd het brood in kleine blokjes, en meng de olijfolie en knoflook. Ik besprenkel het brood met het knoflook-oliemengsel, en breng ze op smaak met zout en peper. In 15 – 20 minuten bak je de croutons goudbruin en lekker knapperig.
Tip: bewaar de knoflookcroutons in een luchtdichte voorraadpot om ze lekker knapperig te houden!

Knoflookcroutons
Ingrediënten
- 4 oude witte boterhammen
- 50 ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 200°C.
- Snijd het brood in blokjes, of scheur het. Leg op een bakplaat met bakpapier.
- Doe de olijfolie in een klein kommetje en pers de knoflook er boven uit. Meng door elkaar.
- Giet de olie over de broodblokjes en hussel goed door elkaar. Bestrooi met peper en zout.
- Bak in 15 tot 20 minuten goudbruin en knapperig.
- Bewaar in een luchtdichte doos.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.