Wat ik vooral geweldig vind aan dit recept, is de balans tussen romig, fris en pit. De kokosmelk zorgt voor die zachte, zijdezachte saus terwijl de limoen en de gember net dat beetje punch geven om het spannend te houden. Je keuken gaat ruiken als een exotische droom! Waar wacht je nog op?
De ster van het gerecht!
Voor dit gerecht gebruiken we kippendijen, en dat is niet zomaar. Kippendijen zijn veel sappiger en smaakvoller dan kipfilet. Ze blijven daardoor lekker mals tijdens het bakken en nemen de smaken van de saus goed op, zonder droog te worden. Door de kippendijen eerst even aan te bakken, krijgen ze dat lekkere krokante korstje, wat zorgt voor een fijne textuur en extra diepte in deze curry!
Sojasaus & vissaus
De combinatie van sojasaus en vissaus voegt nog meer diepte toe die essentieel is voor een goed gebalanceerde curry. De sojasaus zorgt voor een rijke, zoutige basis, terwijl de vissaus een beetje umami meerwaarde geeft. Die vissaus klinkt misschien spannend, maar geloof me: een beetje hiervan tilt de smaak echt omhoog! Zonder dat je de visachtige smaak proeft. Het geeft net dat mysterieuze, hartige randje dat je niet direct kunt plaatsen, maar dat wel echt verschil maakt.
Laten we snel beginnen!

Kip kokos limoen curry
Ingrediënten
- 4 stuks kippendijen
- 2 tl (gerookt) paprikapoeder
- 2 stuks sjalotjes gesnipperd
- 1 stuk rode peper gesnipperd
- 1 stuk bouillon blokje
- 100 ml water
- 200 ml kokosmelk
- 2 cm gember geraspt
- 3 tenen knoflook geraspt
- 1 stuk limoen
- 1 el sojasaus
- 1 el vissaus
- Handje verse koriander gehakt
Bereidingswijze:
- Bak de kip op hoog vuur ongeveer 5 minuten totdat de kip knapperig is. Draai het vuur omlaag, draai om en bak nog 5 minuten.
- Haal de kip uit de pan als het gaar is.
- Doe in dezelfde pan een scheutje olie, sjalotten en chilipeper en bak 5 minuten.
- Voeg de bouillon en 100 ml water toe en laat een paar minuten sudderen tot de bouillon is opgelost.
- Voeg de knoflook, gember, kokosmelk, sojasaus, vissaus en het sap van de limoen toe. Roer door elkaar en breng aan de kook.
- Rasp de schil van de limoen en voeg de gehakte koriander en paprikapoeder toe.
- Doe de kip terug in de pan en laat nog 10 minuten sudderen tot de kip gaar is.
Tip!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.