Ik ben dol op tiramisu en mijn kinderen ook! Alleen is de klassieke tiramisu – zoals ik het vaak maak – niet helemaal kindvriendelijk, vanwege de amandellikeur, koffie en eidooiers. Vandaag daarom een kidsproof tiramisu: een variant met kruidnoten. Zonder sterke drank en rauwe eieren, dus!
Kidsproof tiramisu
Eén van de bekendste Italiaanse desserts wordt traditioneel gemaakt met lange vingers, sterke drank, espresso en mascarpone. Jullie weten dat ik het soms graag net even anders doe, dus zo ook in dit recept. Om het helemaal kindvriendelijk te maken, heb ik ervoor gekozen om de drank, eieren en koffie weg te laten. Ik vervang dit door slagroom, chocolademelk en amandelsiroop. De lange vingers vervang ik door kruidnoten. Dat hoort natuurlijk echt bij Sinterklaas!
Serveren maar!
Je bouwt deze kidsproof tiramisu in laagjes op, en hoe leuk is het om dat ook te kunnen zien! Serveer de tiramisu daarom in een leuk feestelijk glaasje. Heb je die niet in huis? Kijk dan eens naar deze handige amuseglaasjes. Echt handig om in huis te hebben!

Kidsproof tiramisu met kruidnoten
Ingrediënten
- 150 ml slagroom
- 1 el suiker
- 150 ml mascarpone
- 100 ml chocolademelk
- 100 gram kruidnootjes + extra voor decoratie
- 2 tl amandelsiroop (bv. van het merk Monin)
- 2 el cacaopoeder
Bereidingswijze:
- Meng de helft van de chocolademelk met de helft van de amandelsiroop in een kom en doe de helft van de kruidnootjes erin. Hussel een beetje en verdeel over de bodem van de 6 glazen. Tip: mochten de kruidnoten niet al het vocht opnemen, dan kun je het teveel van het vocht ook afgieten.
- Klop de slagroom op met suiker, roer als laatste de mascarpone erdoor.
- Schep de helft van dit mengsel op de kruidnoten en smeer glad.
- Meng de andere helft van de chocolademelk met amandelsiroop en doe de overige kruidnootjes erin. Tip: mochten de kruidnoten niet al het vocht opnemen, dan kun je het teveel van het vocht ook afgieten. Hussel en spreid dan uit als volgende laag. Dek af met de andere helft van het slagroommengsel en strijk weer glad.
- Bestrooi met cacaopoeder en fijngehakte kruidnootjes en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.