Kerst camembert

De camembert wordt heerlijk smeuïg en door de warmte van de oven wordt de smaak nog intenser. Echt een dikke aanrader voor iedere kaasliefhebber die deze feestdagen eens extra feestelijk wilt uitpakken tijdens de borrel.

Kerst camembert

Een goede camembert heeft niet veel extra’s nodig, maar voor de feestdagen pimpte ik deze toch nog een beetje extra en topte hem af met schijfjes sinaasappel, cranberries en pistachenootjes. Serveer deze kerst camembert op je mooiste plank met een lekker knapperig stukje brood en jouw kerstborrel kan niet meer stuk.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor de borrel? Bekijk dan ook eens mijn borrelplank recepten.

Kerst camembert
Totale tijd40 minuten

Kerst camembert

4.59 van 12 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 Personen
  • 3 takjes rozemarijn
  • 250 g cranberry’s diepvries
  • 50 ml ahornsiroop
  • 75 ml rode port
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 2 kaneelstokjes
  • 1/4 sinaasappel
  • 1 camembert ca 250 g
  • 1 el gedroogde cranberry’s
  • 20 g pistachenoten gepeld

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht).
  • Haal de naaldjes van de 2 takjes rozemarijn en hak ze fijn. Breng in een steelpannetje de cranberry’s samen met de fijngehakte rozemarijn en een scheutje water aan de kook. Kook de cranberry’s in 5 minuten op middelhoog vuur al af en toe omscheppend kapot. Schenk de ahornsiroop, port en sinaasappelsap in de pan en leg de kaneelstokjes er tussen, breng opnieuw aan de kook en kook in 15 minuten in tot een dikke compote. Breng op smaak met een beetje zout.
  • Haal de folie van de camembert, leg terug in het doosje en zet het doosje op een bakplaat. Kerf met een scherp mes de bovenkant in. Schep de saus op de camembert. Snijd de sinaasappel in plakken en leg op de camembert . Zet 15-18 minuten in de oven tot de camembert zacht is geworden.
  • Hak de pistachenoten grof. Zet de camembert op een mooi boord of leuke borrelplank en bestrooi met de gehakte noten en gedroogde cranberry’s. Garneer met het extra takje rozemarijn.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Kerst camembert
Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.