Heerlijke jachtschotel met stoofvlees
Stoofschotels! Dat was wel het woord waar jullie de afgelopen tijd om riepen. En natuurlijk is herfst bij uitstek het seizoen voor heerlijke stoofschotels. Dus u roept en wij draaien.
Dit gerecht is een heerlijke jachtschotel met stoofvlees. Je bent er dus wel een tijdje zoet mee. Ik maak het stoofvlees graag in de slowcooker zodat ik daar niet bij hoef te blijven. Tegen de tijd dat het etenstijd is hoef ik dan alleen nog maar de aardappelpuree te maken en de jachtschotel kan zo de oven in.
Van een heel andere orde is ook deze stoof die ik maakte voor de taco de barbacoa

Jachtschotel met stoofvlees
Ingrediënten
- 1 kg stoofvlees sukade of riblappen, in stukjes gesneden
- 1 el bloem
- 2 uien in ringen
- 1 teentje knoflook gehakt
- 2 el witte wijnazijn
- 4 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl kaneel
- 500 ml runderbouillon
- 400 gr wortel in blokjes
- 250 gr champignons in plakjes
- 2 grote appels in ringen
- 1 kg kruimige aardappels
- 150 ml melk warm
- 20 gr boter + extra voor bovenop de schotel
- zonnebloemolie
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Strooi een dun laagje bloem om het vlees. Verhit olie in een stoofpan en bak het vlees op middelhoog vuur rondom bruin.
- Voeg de uien toe en laat een minuut meebakken
- Blus af met azijn en bouillon. Doe kruidnagel, laurier en kaneel erbij en laat op laag vuur stoven.
- Roer af en toe om en voeg indien nodig extra water of bouillon toe.
- Bak in een andere pan de wortel en champignons aan met de knoflook, breng op smaak met peper en zout. Voeg na ongeveer 1,5 uur toe aan het vlees.
- Kook ondertussen de aardappels in gezouten water gaar. Giet af en stamp met de warme melk en 20 gram boter tot een gladde puree.
- Verhit de oven tot 200˚C.
- Na ongeveer 3,5 tot 4 uur stoven moet het vlees gaar zijn en uit elkaar vallen. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Doe het stoofvlees in een ingevette ovenschaal. leg de helft van de appelringen erop. Bedek met aardappelpuree en bovenop de andere appelringen. Doe er wat blokjes boter overheen
- Bak ongeveer 25 minuten in de oven
Tip!
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.