Homemade kapsalon

Doe mij maar een kapsalon

Maar wat is kapsalon nu precies? Kapsalon is een mega populair gerechten vind je met name bij snackbars en shoarmazaken. Het is eigenlijk een soort toren van lekkere dingen. Je begint met een laag patat, dan gooi je er kebab of shoarma vlees bovenop, smelt er wat kaas overheen en wat salade. Oh, en natuurlijk knoflooksaus en sambal om het helemaal af te maken!

Rotterdamse klassieker

Hoe is dit geweldige gerecht ontstaan? Nou, het verhaal gaat dat er een kapper was in Rotterdam, die altijd een speciale bestelling deed bij de lokale shoarmazaak. Hij wilde alles wat hij lekker vond: frites, kebab, kaas, salade en saus. De eigenaar van de zaak, Tati, besloot al die ingrediënten bij elkaar te gooien en noemde het gerecht “kapsalon” als eerbetoon aan die kapper. Vanaf dat moment, verspreidde de kapsalon zich als een lopend vuurtje door heel Nederland en België. Iedereen die zin heeft in een vette hap, grijpt naar een kapsalon. Het is niet het gezondste gerecht, dat moet ik toegeven, maar het is wel verdomd lekker!

Homemade with love

Wil je de kapsalon iets gezonder maken? Maak hem dan zelf! Ik maak deze homemade kapsalon gewoon als avondeten voor het hele gezin. Ook kies ik voor aardappelschijfjes in plaats van patat, maar je kan het uiteraard ook heel goed maken met patat, doe je die in de oven of airfryer is het nog “gezonder” ook. Wil je nog meer homemade snacks? Wat dacht je van mijn homemade KFC of homemade Oreo’s?

 
Homemade kapsalon miljuschka
Totale tijd30 minuten

Homemade kapsalon

4.18 van 75 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode ui
  • 4 radijsjes
  • 75 gr ijsbergsla
  • 400 gr kippendijfilets
  • 1,5 el shoarmakruiden
  • 2 el olijfolie
  • 900 gr tot 1 kg aardappelschijfjes
  • 4-6 plakken jong belegen kaas
  • 6 el knoflookmayonaise
  • 6 el pittige saus bijvoorbeeld sriracha

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).
  • Maak de rauwkostsalade. Snijd komkommer in stukjes, de rode ui in dunne ringen, radijs in dunne plakjes en meng alles door ijsbergsla.
  • Snijd de kip in reepjes, schep ze door de shoarmakruiden en bak ze met een scheutje olijfolie 4-5 minuten al omscheppend goudbruin in een koekenpan. Schep ze uit de pan op een bord.
  • Dep de aardappelschijfjes even goed droog met schone theedoek of keukenpapier. Frituur de aardappelschijfjes in 3 delen in een frituurpan 3-4 minuten op 180 graden tot ze mooi knapperig en goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier en bestrooi met zout. Of zie tip.
  • Verdeel de gefrituurde aardappelschijfjes over een ovenschaal (of 4 eenpersoons ovenschaaltjes), schep de shoarma erop, verdeel de kaas erover en zet 5-7 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.
  • Schep de rauwkostsalade erop, en zig zag de knoflook mayonaise en pittige saus er over.
  • Tip!
    Heb je geen frituurpan? Dan kun je altijd frituren in een zware pan – bijvoorbeeld een stoofpan. Giet de olie in de pan, laat heet worden (gebruik een thermometer of gebruik een kruimel brood om te testen of de olie heet genoeg is). Wanneer de kruimel door de olie danst is de olie heet genoeg. Bak de aardappelschijfjes in 3 delen.
    Aardappelschijfjes in de airfryer. Verwarm de airfryer voor op 200 graden. Meng de schijfjes met een scheutje olijfolie en doe in het mandje van de airfryer. Laat ze in 15 min goudgeel en knapperig worden. Schud na 5 en na 10 minuten om. Bestrooi eventueel met zout. Bak ze in 2 delen ligt aan de maat van de airfryer.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.