Hollandse garnalen met handgeslagen mayonaise en kaviaar

De favoriet van Tobias Camman en Pauline Wingelaar

In de derde aflevering van mijn podcast “Het Eerste Avondmaal”, schuiven Tobias Camman en Pauline Wingelaar aan. Aangezien zij beide niet vies zijn van een vis trio, oester of Hollandse garnaal, serveer ik hun een garnalen cocktail, maar dan anders. Namelijk Hollandse garnalen met handgeslagen mayonaise en kaviaar. Ja, een luxer voorgerecht is er niet.

tobias proeven

Hollandse garnalen

Hollandse garnalen zijn in mijn ogen echt iets bijzonders. Zo eet je ze ook zeker niet elke dag, maar een feestdag is bij uitstek het moment. Wat die Hollandse garnalen dan precies zijn? Hollandse garnalen zijn kleine, grijze garnalen die afkomstig zijn uit de Noordzee, met name langs de Nederlandse, Belgische en Duitse kust. Ze worden ook wel grijze garnalen genoemd. Ze hebben een fijne, zoetige en licht nootachtige smaak.

Het Eerste Avondmaal

Wil jij weten wat de hoogte- en dieptepunten van Tobias en Pauline van het afgelopen jaar zijn? Dat kom je te weten in mijn podcast “Het Eerste Avondmaal“.
 
Samen met deze opvallende duo’s blik ik terug op 2024. Mijn gasten delen hun persoonlijke hoogte- en dieptepunten, maar we kijken ook vooruit naar 2025. Deze podcast is een uitnodiging aan iedereen voor een leuk, intiem en feestelijk diner.  

Je luistert vanaf nu naar Het Eerste Avondmaal op Podimo en… Komt ‘ie: dat doe je nu 30 dagen helemaal GRATIS. Klik hier om de podcast nu te luisteren en gebruik te maken van de actie.

Na de 30 dagen, loopt het abonnement automatisch door tegen het reguliere maandtarief, tenzij je ervoor kiest om je abonnement te beëindigen. 

hollandse garnalen podimo
Totale tijd20 minuten

Hollandse garnalen met handgeslagen mayonaise en kaviaar

Een garnalencocktail met sla, garnaaltjes, handgeslagen mayo met een beetje whisky en tabasco en een schepje kaviaar er bovenop.
Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Benodigdheden

  • kom
  • Garde
  • 4 schaaltjes of coupes

Ingrediënten

4 personen
  • 1 citroen
  • 1 eidooier
  • 0,5 el gladde mosterd
  • 0,25 tl tabasco
  • 1 el whisky
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 4 blaadjes little gem
  • 250 gr Hollandse garnalen
  • 20 gr kaviaar
  • 20 gr zalmforel eitjes
  • waterkers of tuinkers als garnering
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze: 

  • Rasp de schil van de citroen en bewaar tot gebruik.
  • Doe de eidooier met 1 el citroensap, de mosterd, tabasco en whisky in een kom. Breng op smaak met een snuf zout en flink wat zwarte peper. Rol een theedoek op tot een cirkel en leg op het aanrecht. Zet de kom erin. Zo blijft de kom steviger staan tijdens het kloppen.
  • Klop de ingrediënten in de kom los met een garde. Schenk er, terwijl je blijft kloppen, heel langzaam de zonnebloemolie bij.
  • Doe de Hollandse garnalen in een kom. Meng er de citroenrasp, en 2 tl citroensap door. Breng op smaak met zwarte peper.
  • Snijd de sla in dunne reepjes. Verdeel de sla over 4 kleine glaasjes. Verdeel de garnaaltjes over de sla. Schep in elk glaasje een dot mayonaise. Verdeel de kaviaar over de mayonaise. Maak af met de waterkers
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.