Het ultieme kinder kerstgerecht: Sneeuwpop pizza met extra kaas

Sneeuwpop pizza

We laten voor deze sneeuwpop het ijs in de vriezer en de voortuin liggen, want we gaan lekker aan de slag met deeg en kaas. Het is namelijk een sneeuwpop pizza. Het fijne aan deze pizza is, dat hij écht heel makkelijk te maken is. Dus terwijl jij nog honderd-en-een andere dingen te doen hebt, heb je maar een paar minuten nodig om deze vriend te maken. Kant-en-klaar deeg, saus erop, kaas erop en dan geven we hem nog even een gezichtje. En tadaa, daar is onze sneeuwpop pizza.

Kindvriendelijk kerstmenu

Zoals ik al zei, is het best lastig om iets lekkers en leuks op tafel te zetten, waar ook de kinderen blij van worden. Kijk, het toetje zal vaak geen probleem zijn. Maar wat geef je daarvoor? Als hoofdgerecht dus absoluut deze sneeuwpop pizza. En als voor? Bijvoorbeeld deze fruitrupsen. Wil je helemaal uitpakken? Maak dan ook deze kerstboom van fruit. Met zo’n speciaal diner, maak je elk kind blij.

Sneeuwpop pizza Uniekaas miljuschka

Extra kaas

En over blij gesproken, wie wordt er nu niet blij van kaas? Ik wel! Ik ben er dol op en op deze pizza zit lekker veel kaas. Ik kies voor de Uniekaas Kaastopper quattro formaggi , maar je kan ook kiezen voor de Uniekaas Kaastopper mozzarella of zelfs allebei! Wil je dit kerstdiner nu extra kazig maken? Dan hebben Uniekaas en ik ook nog dit té leuke kerstboom borrelbrood voor je, die zal bij de hele familie in de smaak vallen.

Sneeuwpop pizza miljuschka
Totale tijd30 minuten

Sneeuwpop pizza met extra kaas

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

1 grote pizza
  • 400 gr kant-en-klaar pizzadeeg rechthoek op een rol
  • 200 gr passata
  • 250 gr  Uniekaas pizza hagel XL quattro formaggi of mozzarella
  • 3 stuks cherrytomaten
  • 3 zwarte olijven zonder pit
  • 1 reepje paprika
  • 1 stukje wortel

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C (hetelucht 180 °C). 
  • Rol het deeg op en leg het, met het bakpapier eronder, op de bakplaat. Snijd er met een klein mesje de vorm van een sneeuwpop uit: drie bolletjes, van klein naar groot, aan elkaar vast.
  • Bestrijk het deeg met de tomatensaus. Verdeel er de kaas over. Leg de cherrytomaten in een rij op het middelste en onderste stuk van de sneeuwpop, als knopen. Maak in de kleinste cirkel een gezicht van de olijven als oogjes, een stukje wortel als neus en een reepje paprika als mond.
  • Bak de pizza in 17-19 minuten gaar in het midden van de oven.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Uniekaas

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.