Vegetarische bamisoep

Een Aziatische bouillon maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Door gember en bosui mee te koken in kant-en-klare bouillon geef je het direct een Aziatische vibe mee. Het frisse van de limoen in combinatie met de sugar snaps en doperwten maken dit een heerlijke soep voor als de zon schijnt.

Het maken van de vegetarische bamisoep is ook nog eens kinderspel. Ik begin uiteraard met het maken van de bouillon. Zoals gezegd gebruik ik hiervoor kant- en klare groentebouillon en geef het wat extra’s door bosui en gember een tijdje mee te laten trekken. Je kunt het nog lekkerder maken door er bijvoorbeeld een paar stengels citroengras aan toe te voegen. 

Terwijl de bouillon staat te trekken kun je de overige ingrediënten bereiden. Dat bestaat uit het koken van de eiernoedels, het koken van de sugarsnaps en de doperwten. Heb je dat eenmaal gedaan dan kun je dit verdelen over vier mooie kommen. Ik hou van kommen die net een beetje wijder zijn aan de bovenkant zodat alle ingredienten goed verdeeld kunnen worden over de vegetarische bamisoep.

Als laatste bestrooi je de bamisoep met verse koriander en je serveert het met een schijfje limoen om het af te maken. Heb je nog bosui over dan kun je die nog klein snijden en er wat overheen strooien.

Probeer ook eens deze heerlijke Chow mein en maak hem vegetarisch door de oestersaus te vervangen voor vegetarische oestersaus!

Vegetarische bamisoep
Totale tijd45 minuten

Heerlijke vegetarische bamisoep

4.50 van 8 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)
  • 2 liter groentebouillon
  • 4 stengels bosui bosui
  • 6 cm gember
  • Zout
  • 400 gr eiernoedels
  • 200 gr sugarsnaps
  • 300 gr doperwtjes
  • 15 gr koriander
  • 1 limoen

Bereidingswijze: 

  • Breng de groentebouillon aan de kook. Snijd ondertussen de bosui in stukken van 5 cm en de gember in plakken. Voeg de bosui toe aan de bouillon en draai zodra hij kookt het vuur lager. Laat circa 30 minuten pruttelen en verwijder de bosui en gember.
  • Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel af onder de koude kraan.
  • Kook de sugarsnaps tot beetgaar en doe op het laatst de doperwtjes er nog even bij.
  • Neem vier mooie kommen en verdeel hierover de noedels, de sugarsnaps en de doperwtjes. Giet de hete bouillon erbij en verdeel de verse koriander erover.
  • Serveer met limoen

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 402kcalKoolhydraten: 77gProteine: 16gVet: 4gVerzadigde vetten: 1gTrans Fat: 1gCholesterol: 63mgNatrium: 2024mgKalium: 512mgVezels: 8gSuiker: 12gVitamine A: 2500IUVitamine C: 66mgCalcium: 76mgIJzer: 4mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.