Vegetarische bamisoep

Bamisoep

Een Aziatische bouillon maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Door gember en bosui mee te koken in kant-en-klare bouillon geef je het direct een Aziatische vibe mee. Het frisse van de limoen in combinatie met de sugar snaps en doperwten maken dit een heerlijke soep voor als de zon schijnt.

Het maken van de vegetarische bamisoep is ook nog eens kinderspel. Ik begin uiteraard met het maken van de bouillon. Zoals gezegd gebruik ik hiervoor kant- en klare groentebouillon en geef het wat extra’s door bosui en gember een tijdje mee te laten trekken. Je kunt het nog lekkerder maken door er bijvoorbeeld een paar stengels citroengras aan toe te voegen. 

Terwijl de bouillon staat te trekken kun je de overige ingrediƫnten bereiden. Dat bestaat uit het koken van de eiernoedels, het koken van de sugarsnaps en de doperwten. Heb je dat eenmaal gedaan dan kun je dit verdelen over vier mooie kommen. Ik hou van kommen die net een beetje wijder zijn aan de bovenkant zodat alle ingredienten goed verdeeld kunnen worden over de vegetarische bamisoep.

Als laatste bestrooi je de bamisoep met verse koriander en je serveert het met een schijfje limoen om het af te maken. Heb je nog bosui over dan kun je die nog klein snijden en er wat overheen strooien.

Vegetarische bamisoep

Wat bamisoep zo onweerstaanbaar maakt

Bamisoep is zo’n gerecht waar je op elk moment van de dag blij van wordt. Het is warm, hartig, licht pittig en zit boordevol lekkere dingen. De noedels zorgen voor een fijne bite, de bouillon is hartverwarmend en de verse groenten maken het helemaal af. Deze vegetarische bamisoep is het perfecte bewijs dat comfortfood helemaal niet zwaar of vleesrijk hoeft te zijn. Sterker nog: je mist het vlees totaal niet, zoveel smaak zit er in deze bowl!

Makkelijk, snel en voedzaam!

Geen zin om uren in de keuken te staan, maar wel behoefte aan iets warms en voedzaams? Dan is deze bamisoep maken echt een uitkomst. Je snijdt wat groenten, kookt noedels en binnen twintig minuten staat er een dampende kom troosteten voor je neus. Makkelijk te pimpen met wat sambal, limoen of een zachtgekookt eitje erbij. En bonus: hij doet het ook fantastisch als lunch de volgende dag. Mealpreppen maar!

Probeer ook eens deze heerlijke Chow mein en maak hem vegetarisch door de oestersaus te vervangen voor vegetarische oestersaus!

Vegetarische bamisoep
Totale tijd45 minuten

Vegetarische bamisoep

Makkelijk, vullend en bomvol smaak
4.50 van 8 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 portie(s)
  • 2 liter groentebouillon
  • 4 stengels bosui bosui
  • 6 cm gember
  • Zout
  • 400 gr eiernoedels
  • 200 gr sugarsnaps
  • 300 gr doperwtjes
  • 15 gr koriander
  • 1 limoen

Bereidingswijze: 

  • Breng de groentebouillon aan de kook. Snijd ondertussen de bosui in stukken van 5 cm en de gember in plakken. Voeg de bosui toe aan de bouillon en draai zodra hij kookt het vuur lager. Laat circa 30 minuten pruttelen en verwijder de bosui en gember.
  • Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel af onder de koude kraan.
  • Kook de sugarsnaps tot beetgaar en doe op het laatst de doperwtjes er nog even bij.
  • Neem vier mooie kommen en verdeel hierover de noedels, de sugarsnaps en de doperwtjes. Giet de hete bouillon erbij en verdeel de verse koriander erover.
  • Serveer met limoen

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn : 402kcalKoolhydraten: 77gProteine: 16gVet: 4gVerzadigde vetten: 1gTrans Fat: 1gCholesterol: 63mgNatrium: 2024mgKalium: 512mgVezels: 8gSuiker: 12gVitamine A: 2500IUVitamine C: 66mgCalcium: 76mgIJzer: 4mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

  • miljuschka le creuset

    Le Creuset Braadpan roze

    Gietijzeren pan met emaille coating en Ʃcht de basis voor elke stoof.

    200,99
    Koop via bol.com
  • miljuschka kookboek makkelijk met miljuschka

    Makkelijk met Miljuschka

    Mijn kookboek met 100 makkelijke recepten Ć©n stap voor stap foto’s.

    32,50
    Koop via mijn shop
  • Website shop the tools (7)

    Miljuschka’s koksmes

    Mijn eigen koksmes! Dit mes is een echte alleskunner, en een goed koksmes is onmisbaar in de keuken.

    49,99
    Koop via mijn shop
  • Website shop the tools (1)

    Keukenmachine

    De Kitchenaid keukenmachine is Ʃcht jouw beste vriend in de keuken.

    480,54
    Koop via bol.com
Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.