Minestronesoep kennen we allemaal wel. Maar ik wilde graag een fijne voorjaarsversie maken, met lekker veel groentes.
Bereiden van de lente minestrone
Net als met elke andere soep kun je ook deze lente minestrone makkelijk aanpassen aan wat je nog in de koelkast hebt liggen. Zo had ik in dit geval nog wat mini courgettes liggen dus die ze je terug in die kleine rondjes. Voor het geval je je afvraagt wat het precies is. Maar voel je vooral vrij om groente die je nog hebt liggen toe te voegen!
En heb je heel veel courgette liggen dan kun je altijd nog deze courgettesoep maken.

Heerlijk frisse lente minestrone
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 liter groente- of kruidenbouillon
- 100 gr vermicelli of kleine pasta
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 3 stengels bleekselderij
- 150 gr bospeen
- 150 gr doperwten
- 4 takjes peterselie
- 1 citroen
Bereidingswijze:
Instructies
- Snipper de ui en knoflook. Snijd de bospeen, courgette en de bleekselderij in kleine stukjes.
- Fruit de ui en de knoflook even aan in een koekenpan en voeg na een paar minuten de bospeen, courgette en bleekselderij toe. Bak een paar minuten aan.
- Voeg de bouillon en de pasta toe en breng aan de kook. Kook ongeveer voor een minuut of 15 tot de pasta gaar is. Voeg dan als laatste de doperwten toe.
- Breng de soep op smaak met peper, zout, citroenrasp en sap en garneer met verse peterselie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.