Heerlijk bijgerecht: geroosterde zoete aardappel met peer

Zoete aardappel 

De zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, is oorspronkelijk afkomstig uit Mexico. De meeste denken dat de zoete aardappel familie is van de gewone aardappel, maar niets is minder waar. Het is een knolvormige wortel die groeit onder de grond. De smaak van deze knol is zoet, romig en soms wat kruidig. Het is een veelzijdige groente die in veel gerechten te verwerken is. 

Geroosterde peer

Peren zijn pitvruchten, en komen in verschillende soorten en maten. Er zijn bijvoorbeeld handperen, stoofperen en kweeperen, en de meeste soorten zijn het hele jaar door te verkrijgen.

In dit gerecht kun je kiezen voor normale peren van bijvoorbeeld het merk Saint Remy of Sweet Sensation. Saint Remy peren hebben een lichtzoete smaak. Ongekookt zijn deze trouwens niet eetbaar: het zijn namelijk echte stoofperen. De Sweet Sensation peren zijn stevig, sappig en hebben een uitzonderlijk zoete smaak. Deze nieuwe peersoort druipt niet en is de ideale handpeer! 

Dit gerecht is een ideaal bijgerecht voor de kipkluifjes met honing, pistache en een romige dip en voor de vegan stoofschotel met jackfruit.

Geroosterde zoete aardapel en peer
Geroosterde zoete aardapel en peer
Totale tijd40 minuten

Geroosterde zoete aardappel met peer

4.29 van 7 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

6 personen
  • 500 g zoete aardappels
  • 2 peren
  • 1 rode ui
  • 50 g walnoten
  • 3 takjes tijm
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Verhit de oven op 220°C.
  • Was de zoete aardappels en snijd doormidden en in stukjes.
  • Was de peren, snijd in parten en snijd het klokhuis er uit. Snijd de ui in halve ringen.
  • Hussel de zoete aardappel, peren en ui met olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met peper en zout. Rooster 10 minuten, verlaag de temperatuur van de oven naar 200°C en rooster nog 10 tot 20 minuten. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Serveer warm met de walnoten er overheen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.