Zelf vind ik het heerlijk om zo’n Zweeds koffiemomentje in te plannen onder het genot van een hazelnoot latte. Aan deze latte kan ik me ook echt bezatten. Vooral met een scheut Frangelico (Italiaanse hazelnootlikeur) in plaats van hazelnootsiroop.
Een speciaal koffiemomentje
Wat het koffiemomentje nog specialer kan maken is een kardemombullar. Een wat denk je dan misschien? Nou een fluffy, licht kleverig met kardemom gekruid broodje met een knapperige buitenkant. Trust me: deze wil je op jouw koffietafel hebben staan.

Happy Fika!

Hazelnoot Latte
Ingrediënten
- 1 el geroosterde hazelnoten
- 250 ml slagroom
- 1 el suiker
- 2 el chocoladehazelnootpasta (vloeibare)
- 350 ml volle baristamelk of plantaardige baristamelk
- 4 el hazelnootsiroop
- 2 espresso's

Bereidingswijze:
- Hak de hazelnoten fijn. Klop met de mizer de slagroom met de suiker stijf. Swirl de hazelnootpasta er losjes door. Verwarm de melk in de melkopschuimer.
- Verdeel de hazelnootsiroop over 2 bekers of glazen, schen de espresso erbij en vervolgens de hete melk. Garneer met de slagroom en bestrooi met de hazelnoten.


Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.