Hazelnoot latte

Zelf vind ik het heerlijk om zo’n Zweeds koffiemomentje in te plannen onder het genot van een hazelnoot latte. Aan deze latte kan ik me ook echt bezatten. Vooral met een scheut Frangelico (Italiaanse hazelnootlikeur) in plaats van hazelnootsiroop.

Een speciaal koffiemomentje

Wat het koffiemomentje nog specialer kan maken is een kardemombullar. Een wat denk je dan misschien? Nou een fluffy, licht kleverig met kardemom gekruid broodje met een knapperige buitenkant. Trust me: deze wil je op jouw koffietafel hebben staan. 

kardemummabular liggend

Happy Fika!

20220920 Miljuschka happy holidays Fika © Chantal Arnts 44 min

Hazelnoot Latte

4 van 4 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

  • 1 el geroosterde hazelnoten
  • 250 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • 2 el chocoladehazelnootpasta (vloeibare)
  • 350 ml volle baristamelk of plantaardige baristamelk
  • 4 el hazelnootsiroop
  • 2 espresso's
43009 LOR Mil Square4 300x250px V3

Bereidingswijze: 

  • Hak de hazelnoten fijn. Klop met de mizer de slagroom met de suiker stijf. Swirl de hazelnootpasta er losjes door. Verwarm de melk in de melkopschuimer.
  • Verdeel de hazelnootsiroop over 2 bekers of glazen, schen de espresso erbij en vervolgens de hete melk. Garneer met de slagroom en bestrooi met de hazelnoten.
43009 LOR Mil Square4 300x250px V3
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.