Havermoutcrumble met blauwe bessen en appel

Havermoutcrumble

Er is iets heel troostends aan havermout. Is het koud en voel je je een beetje rillerig? Een lekkere kom havermout doet altijd wonderen. Bij mij althans wel.

En deze versie van havermoutcrumble uit de oven met appel, blauwe bessen en kaneel? Nou, daar word je gegarandeerd weer een ander mens door.

Ontbijt

Als verwenontbijt op de zondagochtend is deze havermoutcrumble perfect, maar je kunt er zelfs een dessert van maken als je het warm serveert met een grote bol vanille ijs. Voor ontbijt is ijs misschien een beetje te veel, maar met yoghurt is het ook heerlijk.

Ben je ook fan van havermout, dan wil je deze havermout pannenkoeken vast ook proberen.

havermoutcrumble

havermoutcrumble
Totale tijd30 minuten

Havermoutcrumble met blauwe bessen en appel

4.17 van 77 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediƫnten

2 portie(s)

Ingrediƫnten

  • 200 gr blauwe bessen
  • 1 appel in blokjes
  • 1 el suiker
  • 1 el havermout
  • 1 tl kaneel

Crumble

  • 35 gr boter
  • 50 gr havermout
  • 1 el suiker

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Meng in een kom de blauwe bessen met de appelblokjes, suiker, havermout en kaneel. Mix het door en doe het over in een ovenschaaltje.
  • De crumble maak je door de havermout te mengen met de boter en de suiker. Ik doe dit met de toppen van mijn vingers. Dat werkt het beste.
  • Verdeel vervolgens de havermoutcrumble over de bovenkant heen en zet je ovenschaaltje voor ongeveer 15-20 minuten in de oven of tot goudbruin.
  • Lekker om de havermoutcrumble zo te eten maar ook heerlijk met een flinke bol vanille ijs.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en in een culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.