Havermoutcrumble
Er is iets heel troostends aan havermout. Is het koud en voel je je een beetje rillerig? Een lekkere kom havermout doet altijd wonderen. Bij mij althans wel.
En deze versie van havermoutcrumble uit de oven met appel, blauwe bessen en kaneel? Nou, daar word je gegarandeerd weer een ander mens door.
Ontbijt
Als verwenontbijt op de zondagochtend is deze havermoutcrumble perfect, maar je kunt er zelfs een dessert van maken als je het warm serveert met een grote bol vanille ijs. Voor ontbijt is ijs misschien een beetje te veel, maar met yoghurt is het ook heerlijk.
Ben je ook fan van havermout, dan wil je deze havermout pannenkoeken vast ook proberen.

Havermoutcrumble met blauwe bessen en appel
Ingrediƫnten
Bereidingswijze:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180ĖC.
- Meng in een kom de blauwe bessen met de appelblokjes, suiker, havermout en kaneel. Mix het door en doe het over in een ovenschaaltje.
- De crumble maak je door de havermout te mengen met de boter en de suiker. Ik doe dit met de toppen van mijn vingers. Dat werkt het beste.
- Verdeel vervolgens de havermoutcrumble over de bovenkant heen en zet je ovenschaaltje voor ongeveer 15-20 minuten in de oven of tot goudbruin.
- Lekker om de havermoutcrumble zo te eten maar ook heerlijk met een flinke bol vanille ijs.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.