Havermoutcrumble met blauwe bessen en appel

Havermoutcrumble

Er is iets heel troostends aan havermout. Is het koud en voel je je een beetje rillerig? Een lekkere kom havermout doet altijd wonderen. Bij mij althans wel.En deze versie van havermoutcrumble uit de oven met appel, blauwe bessen en kaneel? Nou, daar word je gegarandeerd weer een ander mens door.

Havermout

Havermout wordt vaak gezien als simpel – maar juist dat is de kracht. Het brengt een zachte nootachtige smaak en werkt fantastisch als basis voor zo’n crumble. Het neemt de smaken op (kaneel, appel, blauwe bes) en voegt tegelijkertijd structuur en rust toe. In plaats van alleen bloem of suikergebruik, zorgt havermout dat je crumble voedzaam en vullend wordt, net dat beetje extra liefde dat je nodig hebt op een ochtend of als troostmaaltijd.

havermoutcrumble

Blauwe bessen + appel en havermout = pure liefde

Deze combinatie is als de beste vrienden onder het fruit: de appel biedt zachtheid, frisheid en subtiele zoetheid, terwijl de blauwe bessen hun sappigheid, kleur en een tikkeltje zuur toevoegen. Wanneer de oven zijn werk doet, smelten de bessen lichtjes en vermengen ze zich met het sap van de appel, wat een los ā€˜sausje’ vormt onder je crumblelaag. Elke lepel geeft dat mooie samenspel: warm, fruitig, een tikje zoet, een tikje fris. Wat wil je nog meer? Dat dacht ik al!

Ontbijt

Als verwenontbijt op de zondagochtend is deze havermoutcrumble perfect, maar je kunt er zelfs een dessert van maken als je het warm serveert met een grote bol vanille ijs. Voor ontbijt is ijs misschien een beetje te veel, maar met yoghurt is het ook heerlijk.


Ben je ook fan van havermout, dan wil je deze havermout pannenkoeken vast ook proberen.


havermoutcrumble
Totale tijd30 minuten

Havermoutcrumble met blauwe bessen en appel

4.18 van 78 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

2 portie(s)

Ingrediƫnten

  • 200 gr blauwe bessen
  • 1 appel in blokjes
  • 1 el suiker
  • 1 el havermout
  • 1 tl kaneel

Crumble

  • 35 gr boter
  • 50 gr havermout
  • 1 el suiker

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Meng in een kom de blauwe bessen met de appelblokjes, suiker, havermout en kaneel. Mix het door en doe het over in een ovenschaaltje.
  • De crumble maak je door de havermout te mengen met de boter en de suiker. Ik doe dit met de toppen van mijn vingers. Dat werkt het beste.
  • Verdeel vervolgens de havermoutcrumble over de bovenkant heen en zet je ovenschaaltje voor ongeveer 15-20 minuten in de oven of tot goudbruin.
  • Lekker om de havermoutcrumble zo te eten maar ook heerlijk met een flinke bol vanille ijs.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

  • miljuschka le creuset

    Le Creuset Braadpan roze

    Gietijzeren pan met emaille coating en Ʃcht de basis voor elke stoof.

    189,00
    Koop via bol.com
  • miljuschka kookboek makkelijk met miljuschka

    Makkelijk met Miljuschka

    Mijn kookboek met 100 makkelijke recepten Ć©n stap voor stap foto’s.

    32,50
    Koop via mijn shop
  • Website shop the tools (7)

    Miljuschka’s koksmes

    Mijn eigen koksmes! Dit mes is een echte alleskunner, en een goed koksmes is onmisbaar in de keuken.

    49,99
    Koop via mijn shop
  • Website shop the tools (1)

    Keukenmachine

    De Kitchenaid keukenmachine is Ʃcht jouw beste vriend in de keuken.

    524,26
    Koop via bol.com
Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.