Brunch recepten

Plantaardige bastilla recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 20 min.
  • Bereiden 35 min.
  • P Aantal personen 6

Ingredienten

12 vellen filodeeg

2 kleine uien

2 teentjes knoflook

200 gram gare linzen

400 gram wortel

4 el ras el hanout

1 citroen

50 gram verse koriander

1 tl kurkuma

30 gram pijnboompitten

1 tl granaatappelmelasse

50 gram Becel vloeibaar

1 el maanzaad

2 el amandelschaafsel

1 el kaneelpoeder

1 el poedersuiker

peper en zout

Sharing is caring!

Recept Plantaardige bastilla: bereidingswijze

Met deze Marokkaanse bastilla in een plantaardig jasje steel jij absoluut de show. Heel goed in te zetten als piece de resistance tijdens een diner met een salade erbij.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes van 0,5 cm.

Fruit de ui aan op laag vuur met de ras el hanout en kurkuma, laat zacht worden.

Voeg de wortel en knoflook toe en bak rustig aan. Voeg na 3 minuten de uitgelekte linzen toe.

Voeg de fijngesneden koriander, granaatappelmelasse en sap en zest van de citroen toe.

Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan lichtbruin. Meng de helft door de linzen.

Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Leg een vel filodeeg met de korte kant naar je toe en bestrijk met Becel vloeibaar. Leg een tweede vel filo er bovenop en bestrijk deze ook.

Leg een zesde deel van het linzenmengsel langs de korte kant van het filodeeg en rol op. Zorg dat het niet te straks is, zodat de rol gebogen kan worden.

Maak op deze manier in totaal 6 rollen en leg deze in de vorm van een slakkenhuis op een ingevette bakplaat of ovenschaal.

Bestrijk weer met Becel en strooi maanzaad en amandelschaafsel er overheen.

Dek af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. De laatste 5 minuten kan het aluminiumfolie eraf.

Garneer de bastilla met de overige pijnboompitjes, poedersuiker en kaneelpoeder.

Nog meer lekkers