Hartige scones met kaas, kruiden en beenham

Een uitstekende lunch: hartige scones met kaas, kruiden en beenham. Je maakt het deeg voor de scones gemakkelijk zelf, een erg leuk klusje om te doen.

Hartige scones: helemaal naar jouw smaak aangepast

Je kunt uiteraard naar hartelust variëren met de ingrediënten voor deze hartige scones. Kies andere kruiden, voeg zongedroogde tomaatjes toe of vervang de beenham door gebakken champignons om deze lekkere scones vegetarisch te maken. It’s up to you!

Toch lieve zoete scones? Bak dan deze aardbeienscones met witte chocolade

Hartige scones

Hartige scones
Totale tijd35 minuten

Hartige scones met kaas, kruiden en beenham

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

12 stuks
  • 20 g groene kruiden bijv. basilicumblad, peterselieblad en/of bieslook
  • 450 g zelfrijzend bakmeel gezeefd + extra
  • 1 tl fijn zout
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 75 g koude boter in blokjes
  • 50 g geraspte oude kaas
  • 225 ml melk
  • 2 lente-uitjes fijngesneden
  • 150 g roomkaas naturel
  • 6 plakken beenham gehalveerd

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak de kruiden heel fijn.
  • Doe het zelfrijzende bakmeel met het fijne zout en wat zwarte peper in de mengkom van een keukenmachine. Voeg de koude boter toe en meng het geheel met de pulse-knop snel tot fijne kruimels. Voeg de fijngehakte kruiden en de oude kaas toe en laat kort mengen. Stort in een mengkom, giet de melk erbij en roer tot een deeg.
  • Bestuif je werkvlak met wat zelfrijzend bakmeel. Stort het deeg erop en kneed het kort door. Druk met je vingers of een met bakmeel bestoven deegroller tot een schijf van 3 cm dik. (Let op: niet dunner, anders rijzen de scones te weinig.) Steek er 12 rondjes van 5 cm doorsnee uit. Verdeel de deegrondjes over de bakplaat.
  • Bak de hartige scones in 10-15 minuten goudbruin. Laat ze iets afkoelen.
  • Prak de lente-ui met een vork door de roomkaas. Heb je toevallig nog wat kruiden over, hak die dan fijn en meng ze er ook door. Breng de roomkaas op smaak met zout en peper. Halveer de scones en besmeer de onderste helften met roomkaas. Drapeer er een halve plak beenham op en plaats de kapjes erop.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

 

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.