Groenterolletjes gevuld met hummus

Maken van de groenterolletjes

Om de rolletjes te maken heb je om te beginnen een aubergine en een courgette nodig. Deze snij je met een scherp mes (een groot mes is handig!) in de lengte in plakken. Probeer de plakken gelijkmatig te houden en probeer ze niet te dik te maken. Onthou dat je ze straks ook op moet kunnen rollen.

Gebruik voor de rolletjes de mooiste middelste plakken. De rest snij je in kleine stukjes. Dit wordt straks de vulling van de rolletjes.

Besmeer de plakken aan beide kanten met wat zachte plantaardige boter. Ik gebruik hier de gezouten variant voor. Bak nu de plakken in de koekenpan of in de grillpan.

Bakken van de groentes

Terwijl de plakken voor de groenterolletjes aan het garen zijn neem je een andere pan en hierin bak je de rest van de aubergine en courgette tot dit mooi gaar en goudbruin is. Haal uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Als het afgekoeld is meng je het met de hummus.

Voeg hier ook nog wat gesneden peterselie aan toe en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Inrollen

Hou alvast wat prikkertjes bij de hand want die heb je straks nodig om de rolletjes vast te maken. Doe een theelepel vulling op de plakken groente en smeer dit een beetje uit. Rol het voorzichtig op. Niet te hard drukken. Dat is niet nodig en voorkomt dat alles er weer uitvalt.

Steek het rolletje vast met een cocktailprikker en leg op een bord of schaal om te serveren. Bestrooi met de granaatappelpitjes en nog wat verse peterselie en serveer met lekker brood en nog wat extra plantaardige boter


Vind hier alle vegan recepten


groenterolletjes met hummus
Totale tijd20 minuten

Groenterolletjes gevuld met hummus

4.50 van 8 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 bakje hummus
  • 2 el plantaardige boter gezouten
  • 100 gr granaatappelpitjes
  • Paar takjes verse peterselie
  • Lekker brood + extra plantaardige boter om te serveren

Bereidingswijze: 

  • Snij de aubergine en de courgette in de lengte in dunne plakken. Gebruik alleen de mooie hele plakken. De rest kun je gebruiken als extra vulling. Snij dit in kleine blokjes.
  • Verhit een ruime koekenpan met de plantaardige boter. Bak hierin de lange plakken gaar en goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Zorg dat de plakken niet allemaal tegelijk in de pan gaan. Een laag per keer.
  • Pak ondertussen in een andere koekenpan de rest van de courgette en de aubergine uit in de plantaardige boter tot gaar en goudbruin.
  • Laat afkoelen en meng dan met de hummus. Breng op smaak indien nodig. Mix dit met de verse peterselie.
  • Doe een theelepel van de hummus op een plak aubergine of courgette en smeer dit dun uit over de lengte. Rol het nu voorzichtig op en steek vast met een prikker.
  • Zet alle rolletjes op een bord en strooi hier nog wat verse peterselie en de granaatappelpitjes over.
  • Serveer met brood en plantaardige boter.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 124kcalKoolhydraten: 18gProteine: 5gVet: 5gVerzadigde vetten: 1gNatrium: 154mgKalium: 539mgVezels: 7gSuiker: 9gVitamine A: 217IUVitamine C: 15mgCalcium: 36mgIJzer: 1mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.