Salade van wortellinten met dukkah

20 minuten

Wortellinten met dukkah

Een heerlijk fris en makkelijk voorgerechtje van wortellinten, wat je kunt maken met de cashewdressing uit het recept, maar je kunt het ook goed maken met hummus voor als je het wat sneller wilt.

Het is voor dit gerechtje het handigste als je een mandoline hebt om de wortellinten flinterdun te snijden. Nog handiger is het om niet al te kleine wortels te nemen, want dat maakt het schaven niet makkelijk. Hier gebruikte ik winterwortels. Je schaaft ook niet de volledige wortel maar je houdt nog wat over. Dat kun je altijd later nog gebruiken voor een ander gerechtje.

De wortellinten bak je even kort aan in de plantaardige boter zodat het rauwe eraf is en ze ook wat makkelijker mooi gedrapeerd kunnen worden op het bordje.

Maak het bordje op door er eerst wat hummus of cashewdressing op te doen. Rangschik daarop de wortellinten en maak af met de dukkah en wat verse munt.

Check hier de rest van het plantaardige kerstmenu

wortelsalade

Salade van wortellinten met dukkah

Miljuschka WitzenhausenMiljuschka Witzenhausen
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Vegan
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 4 winterpenen in dunne linten geschaafd
  • 2 el sinaasappelsap
  • 1 el plantaardige boter ongezouten
  • Zout en zwarte peper

Cashewdressing

  • 125 gr cashewnoten geweekt
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 tl komijn
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1 el citroensap

Garnering

  • 3 el dukkah
  • Verse munt
  • Peper

Instructies
 

  • Verhit een koekenpan met de plantaardige boter en bak hier de wortellinten kort in aan. Je wilt wel dat ze nog mooi oranje zijn, maar het rauwe er net af is.
  • Mix de wortel met het sinaasappelsap en bestrooi met wat peper en zout
  • Maak de cashewdressing door de cashewnoten in een (high speed) blender te doen met komijn, citroensap, ahornsiroop en de amandelmelk.
  • Draai tot een glad geheel.
  • Maak nu het bord op door eerst wat van de dressing erop te doen. Daarop komen de wortellinten en daaroverheen de dukkah en verse munt.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.