Deze fleurige groentepizza met courgettebodem is dé pizza die je dit voorjaar wil maken. Is het geen plaatje om te zien? En hij is makkelijker te maken dan je denkt – zeker als je goede kwaliteit kant-en-klare pizzabodems in huis haalt, zoals de courgette pizzabodem.
Courgette pizza
Courgette in het pizzadeeg? Jazeker! De courgette pizza crust is een echte allemansvriend: neutraal van smaak, maar daardoor ideaal om ‘m met allerlei ingrediënten op te fleuren. In deze pizzabodem zit lekker veel courgette, dus dat maakt deze groentepizza meteen nóg voedzamer.
Je vindt de Magioni courgette pizzabodem in het koelschap van de supermarkt. Let op: dat betekent dat de pizzabodem beperkt houdbaar is. Wil je de pizzabodem langer bewaren? Vries ‘m dan in! Hij kan een maand in je vriezer liggen.
Fleurige groentepizza met courgettebodem
Vandaag beleg ik de bodem met paprika, tomaat, ui, haricots verts en peultjes om er een fleurige groentepizza van te maken. Het is zo net een stilleven! De vega pizza wordt extra lekker door de toevoeging van kappertjes, roomkaas, geraspte Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden. Lees het recept onder de foto om te zien hoe je deze groentepizza zelf maakt.
Zin in een ander lekker pizzarecept? Maak dan mijn vega pizza met biet, pompoen en boerenkool

Fleurige groentepizza met courgettebodem
Ingrediënten
- 2 rode mini-paprika rood en oranje
- 2 snoeptomaatjes rood en oranje
- 1 kleine rode ui
- 4 haricots verts
- 4 peultjes
- olijfolie om te besprenkelen
- 1-2 el kappertjes
- 2 courgette pizzabodems
- 200 g stevige roomkaas
- 30 g geraspte Parmezaanse kaas
- ½ tl Italiaanse kruiden
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Snijd de paprika’s in heel dunne reepjes. Snijd deze reepjes in stukjes van ongeveer 3 cm. Snijd de tomaatjes doormidden. Snijd de ui in dunne plakjes. Snijd de haricots verts in de lengte doormidden (snijd dikkere haricots in vieren). Snijd de peultjes in de lengte doormidden zodat je twee platte helften krijgt, en snijd daar een soort "bloemblaadjes" van. Besprenkel alle groenten met wat olie.
- Bak de Magioni courgette pizzabodems 3 minuten voor.
- Meng intussen de roomkaas met de Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden, peper en zout.
- Neem de pizza’s uit de oven en bestrijk met de roomkaassaus. Leg 2 tomaathelften op de pizza en leg bloemblaadjes van de paprikareepjes er omheen. Maak bloemstelen van de haricots verts. Verwijder eventueel de buitenste ringen van de ui voor kleinere bloemen en leg op de pizza aan een bloemstengel. Leg de kappertjes om een paar bloemstelen heen als bloemknopjes.
- Bak de pizza’s in 8-10 minuten af in de voorverwarmde oven.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.